BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,83
HABER /  GÜNCEL

Polisin kalbi operasyonu kaldıramadı

Edirne'de silahlı bir saldırganın evine düzenlenen operasyon sırasında polislerden biri kalp krizi geçirdi.

Abone ol

EDİRNE'de iki polisin yaralandığı ve bir polis müdürünün hayatını kaybettiği olaylar zinciri gece yarısından sonra başladı.

Saat 01.10 sıralarında Menzilahır Mahallesi Taşköprü Sokak üzerinde oturan iki kadın, evlerine tabancayla ateş edilmesi üzerine 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulundu.

Olay yerine giderek inceleme yapan ekip, iddiaya göre sabıkalı olduğu belirtilen Özgür Ç. ile karşılaştı. 'Dur' ihtarına ateş ederek karşılık veren Özgür Ç., polis ekipleriyle silahlı çatışmaya girdi.

Özgür Ç.'nin tabancasından çıkan 7 kurşundan ikisi polis memuru Mehmet Ali Uzun'un bacağına, biri ise Özcan Karakaşoğlu'nun kasığına isabet etti. Yaralı polisler telsiz anonsuyla takviye ekip ve ambulans isterken, şüpheli Özgür Ç. olay yerinden kaçtı.Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, yaralı polislerin durumu hakkında, "Şu anda durumları kötü değil, bilinçleri yerinde, şuurları açık. Suçluları da diğer arkadaşlarımız yakalayacaklar. Fazla kaçamayacaklar" derken, sabıkalı olduğu belirtilen Özgür Ç.'yi yakalamak için kentin çeşitli yerlerinde arama noktaları oluşturdu.

POLİS MÜDÜRÜ ÖLDÜ

Çalışmalar sonunda saklandığı ev tespit edilen Özgür Ç.'ye yönelik operasyon düzenlendi. Silahlı saldırgan güvenlik güçleri tarafından suç aleti tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı ancak üzücü bir gelişme daha yaşandı.

Özgür Ç'nin yakalanması için operasyon yapan ekibin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan, kalp krizi geçirerek olay yerinde hayatını kaybetti.