BIST 10.637
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Polise molotof atan yandı!

Polise molotofkokteyli, havai fişek, taş, misket atan göstericiler 4 çeşit mühimmatı bulunan hava basınçlı tüfekle etkisiz hale getirilecek.

Abone ol

Toplumsal olaylara tazyikli su, gaz ve copla müdahale eden polis, hava basıncıyla çalışan savunma tüfeklerini de devreye soktu.

Gösteri, miting, yürüyüş vb. olaylarda polise molotofkokteyli, havai fişek, taş, misket ve bilye atan eylemciler hava basınçlı savunma tüfekleri ile etkisiz hale getirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Çevik Kuvvet timleri için 4 çeşit mühimmatı bulunan 425 adet savunma tüfeği satın aldı. Gaz bombası atan tüfekler kanunsuz gösterilerin sık sık yaşandığı Ankara, İstanbul, Mersin, Adana ile Doğu-Güneydoğu'daki illere gönderildi. Molotofkokteyli ve havai fişeklerin kullanıldığı eylemlerde savunma tüfeklerinden faydalanılacak.

PLASTİK MERMİ KULLANILMIYOR

Çevik Kuvvet timleri, toplumsal olaylara müdahalede kişiler üzerinde "öldürücü" etkisi bulunduğu için elektrik tabancası ve plastik mermi atan silahlar kullanmıyor. Bunun yerine eylemciler üzerinde kalıcı bir etki bırakmayan silah ve mühimmat kullanılıyor. Göstericileri etkisiz hale getirmek amacıyla birçok AB ve NATO üyesi ülkelerde savunma tüfeği ve mühimmatı ile gaz tüfeği, gaz fişeği ve diğer gazlardan faydalanılıyor. Bu arada EGM, Çevik Kuvvet'in kullandığı 90 su püskürtücü panzer ile 36 adet kameralı Akrep aracını modernize etti. Su atma sistemleri güçlendirilen panzerlere, köpük, boya ve göz yaşartıcı gaz atma sistemleri ilave edildi.