BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  GÜNCEL

Polis müdürüne görülmemiş ceza

Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında Kayseri’deki suç örgütünün yöneticilerinden olduğu iddiasıyla 292 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

Abone ol

Kayseri'de, 2005-2010 arasında, Par Şirketler Grubu sahipleri Türker ve İlker Horoz ile suç geçmişi kabarık olan Remzi Çapar önderliğinde kurulan suç örgütüne yönelik yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'in hazırladığı iddianamede, 9'u tutuklu 78 sanığın, "suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, ihalelere fesat karıştırmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gibi suçlardan değişen oranlarda hapsi istendi. Milliyet'in haberine göre, iddianamede, Türker Horoz'la yakın ilişkisi bulunan eski Kayseri ve Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında da 292 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

KAYSERİ'DE TEKELLEŞTİLER

İddianamede, Türker ve İlker Horoz'un sahibi olduğu Par Şirketler Grubu ile yakınlarına, akrabalarına yahut çalışanlarına kurdurdukları İlta-Işık-Gülen-MNR gibi firmalar ile ihalelere katıldığı, ihalede gizli kalması gereken bilgileri elde ederek, ihaleye katılacak firma yetkililerine çıkma adı altında paralar vererek, ihaleye girmelerini engelledikleri, böylece rekabet ortamına ortadan kaldırarak Kayseri'de tekelleştikleri belirtildi.

BASINI KULLANDILAR

Türker Horoz'un, Devlet Hava Meydanları'nın Kayseri-Erkilet Havaalanı'nın güvenlik ihalesi sürecinde Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir ve Kayseri Spor Kulubü Başkanı Recep Mamur'la görüştüğü, Manavgat Belediyesi'nin park ve bahçe bakım ve onarımı ihalesi sürecinde Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu'yla, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tramvay A.Ş.'nin güvenlik ihalesi sürecinde de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'la görüşmeler yaptığı anlatıldı. Suç örgütünün, ihale komisyonları kararlarını etkilemek için yerel gazetelerde görevli kişileri kullandığı, yerel gazetecilerden şüpheli Mahmut Tursun aracılığıyla DHMİ Kayseri-Erkilet Havaalanı güvenlik ihalesi sürecinde, ihalenin suç örgütüne ait Par Grubu tarafından kazanılmasını sağlamak için Kayseri Gündem, Tempo ve Anadolu gazetelerinde asparagas haber yaptırdığı iddia edildi.

MİLLETVEKİLİNE TELEFON

Horoz'un, Kulkuloğlu'nu arayarak, bir park bahçe işini aldığını söylediği, kendisinden belediye başkanına referans olmasını istediği, Kulkuloğlu'nun Horoz'a ihaleye hangi firma ile girdiğini sorduğu, Horoz'un da, "Gülen, Gülen, Gülen Temizlik vekilim" dediği, Kulkuloğlu'nun bunun üzerine "Gülen Temizlik mi, peki tamam ararım tamam" yanıtını verdiği kaydedildi. İletişim tespit tutanakları ve tanık ifadeleri uyarınca eski Kayseri ve Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in, suç örgütünün lideri Türker Horoz'dan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiği ve Horoz'un kurduğu suç örgütünün yöneticilerinden birisi olduğu sonucuna ulaşıldığı öne sürüldü.