BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'nın en büyüğü Barcelona!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2010-2011 sezonu final maçında Barcelona, İngiliz temsilcisi Man. United'i devirerek kupanın sahibi oldu.

Abone ol

BARCELONA: 3 -MANCHESTER UNITED: 1

Şampiyonlar Ligi'nde 2010-2011 sezonunun şampiyonu, finalde M.United'ı 3-1 yenen Barcelona oldu. Katalan devi, 2009'da Roma'daki finalde yendiği rakibini Wembley'de de devirip kupaya uzanmasını bildi. 
 

Devler Ligi'nde 2010-2011 sezonunun en büyüğü belli oldu. Barcelona ile Manchester United arasında Londra'daki ünlü Wembley Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinden gülerek ayrılan taraf 3-1 ile Barcelona oldu.

Barcelona'yı şampiyonluğa götüren goller, Pedro, Messi ve David Villa'dan oluşan forvet üçlüsünden gelirken MANU'nun Rooney ile bulduğu gol yeterli olmadı.

En son 2008-2009 sezonunda, Roma'da, yine MANU'yu devirerek kupayı kaldıran Katalan devi bu sonuçla tarihinde 4. kez bu kupayı kazanma başarısını gösterdi.

MANU HIZLI BAŞLADI

Dev finalin ilk düdüğüyle birlikte Manchester United oyuna hakim taraf olarak gözükmeye başladı. İlk dakikalarda oyunu ayağında tutan ve Barcelona'yı kendi yarı alanına sıkıştıran MANU, Barcelona'ya adeta top göstermedi.

Ancak ilk 10 dakika içindeki tutukluğunu yavaş yavaş atan Barcelona, o bilinen "top göstermeyen takım" kimliğine bürünmeye başladı.

İlk pozisyona giren takım ise Barcelona oldu. 16. dakikada Xavi sağdan ortaladı. Pedro altıpasta topu auta attı.

Rooney ve Hernandez ile maça çift forvetle başlayan "Sir" Alex Ferguson, orta alanın tüm yükünü Carrick ve Park'a bırakmayı amaçladı ancak bu ikili zaman zaman Barcelona'nın pas trafiğini engellemekte büyük zorluk çektiler.

Gol için saldıran Barcelona 20 ve 21. dakikalarda David Villa ile gol girişimlerinde bulundu ancak birinde top yandan dışarı giderken diğerinde de veteran kaleci Van der Sar gole geçit vermedi.

GOLLER GELİYOR

Takım halinde kendi yarı alanına çekilen Kırmızı Şeytanlar, İniesta ve Xavi gibi oyunu yönlendiren Barcelona'lı oyunculara yoğun pres uyguladı. Ancak Barcelona'nın bu baskısı golün habercisi gibiydi. Nitekim o gol de, henüz yarım saat dolmadan geldi.

27. dakikada Xavi'nin şık pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Pedro Rodriguez, yerden bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Yediği golden sonra silkelenen Wayne Rooney ve arkadaşları, fazla vakit geçirmesen beraberliğe ulaştı.

32. dakikada Ryan Giggs ile duvar pasına giren Wayne Rooney, ceza alanı içinde güzel bir vuruşla durumu dengeye getirdi. Ofsayt kokan bu golle, o ana dek takımının en iyisi olan Rooney, otoritelerin favorisi olan ve daha iyi top oynayan Barcelona'ya kolay lokma olmayacaklarını gösterdi.

İlk yarının kalan dakikalarında öne geçmek için saldıran ve David Villa & Lionel Messi ikilisi ile etkili olan Barcelona, bu girişimlerinden sonuç alamadı ve devre 1-1 berabere sona erdi.

TOP BARÇA'DA

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Barcelona oldu. Lionel Messi önderliğinde gol için saldıran Katalanlar, Dani Alves, Xavi, Messi ve Iniesta ile kaleyi yokladı ancak Van der Sar bir kez daha kalesini gole kapattı.

Fakat Hollandalı kaleci, 54. dakikada Lionel Messi'yi durduramadı. Süper yıldız, 54. dakikada ceza yayı gerisinden yerden sert vurdu ve takımını öne geçirdi.

Yenen golden sonra demoralize olan Manchester United, bir türlü ilk yarının bir bölümünde oynadığı iyi futbola yaklaşan bir performans sergileyemedi ve Barcelona'ya gol atmaktan çok gol yememe mücadelesi verdi.

VİLLA'DAN MUHTEŞEM VURUŞ

İkinci golü bulmasına rağmen bir gol daha atarak rahatlamak isteyen Barcelona, oyunu rölantiye almayıp gol için saldırmaya devam etti.

69. dakikada David Villa, ceza yayı üzerinden muhteşem bir plase vuruşla takımını rahatlatan golü attı. O gol öncesi Lionel Messi'nin, Manchester United defansına zor anlar yaşatan çalımları ise adeta iki takımın maçtaki durumunu gösterir nitelikteydi.

Savunmanın göbeğindeki Rio Ferdinand ve Nemanja Vidic'in yaptığı zamanda hamleler, Manchester United'ın daha fazla gol yemesine mani olurken son 10 dakikaya girilirken Ryan Giggs'in ceza alanı içinde David Villa'yı geçmek isterken meşin yuvarlağın İspanyol golcünün eline çarpması, İngiliz ekibin penaltı beklemesine neden oldu ancak Macar hakenm Viktor Kassai oyunu devam ettirdi.

Üçüncü golün ardından oyunun temposunu düşüren Barcelona, son anlarda daha garantili bir futbolla skoru korumayı amaçladı. Manchester United ise özellikle verilmediğini iddia ettikleri penaltı pozisyonu sonrası sinirlenip sert bir futbol anlayışına büründüler.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona 4. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

İŞTE GOLLER