BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ispatlarsa terörü bırakacak!

Başbakan Erdoğan'ın BDP'li belediyelerden PKK'ya para gittiği imasına Kandil'den yanıt geldi.

Abone ol

Hakkari ve Şırnak'ta yaptığı mitignlerde belediyelere gönderdikleri paraları açıklayarak "Bu paraların nereye gittiğini" soran Başbakan'a Kandil'den yanıt geldi.

PKK terör örgütünün Kandil'deki lideri Murat Karayılan, "Belediyelerden 5 lira aldığımızı ispatlasın her şeyi bırakırız" dedi.

Öcalan'ın çözüm olmazsa 15 Haziran'da yeniden şiddetin tırmanacağı yönündeki tehdidin ardından bir açıklama da örgütün Kandil sorumlusundan geldi.

Karayılan, Türkiye'de yapılacak yeni anayasada Kürt inkarına izin vermeyeceklerini belirterek, ''Devlet seçimlerden sonra artık bize net bir şey söylemeli. Aksi durumda kendi başımızın çaresine bakarız'' tehdidinde bulundu. Karayılan, bir yıldan fazla bir zamandır bu hazırlıkları sürdüklerini söyledi.

Karayılan'ın açıklamalarından ilginç satır başları şöyle:

CEPLERİ DÜŞÜNME ZAMANI DEĞİL: Kimse bireysel çıkarı için gidip oy kullanmamalı. Cüzdanı düşünmenin zamanı değildir. Bu koşullarda bile bir kişi eğer kendi çıkarları için işgalcilerin partilerine oy verirse tarih bunun hesabını ondan soracaktır. Bu büyük bir günahtır.

MHP'YE OY VERENLERE DE GİDİN: Bütün köylere, evlere, herkese gitmelidirler. Sadece bilinen yurtseverlere değil, şu ana kadar AKP'ye, CHP'ye, SP'ye hatta MHP'ye oy verenlere dahi gitmeliler. Neden? Çünkü bu süreç özeldir, eskisi gibi değildir.

BARAJ OLMASA 80 VEKİL ÇIKARTILIRDI: Kürtler bağımsız olarak seçime girecekler, fakat çıkarabilecekleri milletvekili sayının ancak yarısını çıkarabilecekler. Eğer baraj olmasaydı Kürtler seksen parlamenter çıkaracaktı.

KARAYILAN'DAN ERDOĞAN'A REST!: Erdoğan'ın elinde MİT var ayrıca polis ve devletin bütün istihbarat imkanları elindedir. Belediyeden bir şey aldığımızı söylüyorsa belgesini ortaya çıkarsın. Halka ilan etsin. Erdoğan belediyelerden 5 lira aldığımızı ispatlasın her şeyi bırakırız. Fakat ispatlayamaz. Çünkü böyle bir şey yoktur, yalandır. Belediye başkanlarından isteğimiz sadece halka hizmet götürmeleridir. Ben açıkça söylüyorum: Ne bize ne başkasına para vermesinler. Yurtsever belediye başkanları yalnızca hizmet yapmalılar. Her şeyleri şeffaf olmalı.Türkiye genelinde ranta bulaşmayan, dürüst ve sade çalışan sadece BDP'nin belediyeleridir.