BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç üç lideri böyle tarif etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti iktidarı öncesi ülkeyi yöneten üçlü koalisyon hükümetini işte bu sözlerle anlattı.

Abone ol

 

Bülent Arınç, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin parti liderlerini "Biri ağzı açmadan saatlerce durur. Diğeri de kendi kendine sırıtır yan tarafta. Böyle bir hükümet. Her şey Ecevit'in sırtında o da ne yapacağını bilemiyor zavallı" sözleriyle tarif etti.

Açılış ve etkinliklere katılmak üzere Bilecik'e gelen Bülent Arınç ilk olarak Pazaryeri İlçesi'nde AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Arınç, AK Parti'nin 2002 yılında tek başına iktidara geldiğini, daha sonraki seçimler de de yeniden tek Başına iktidar olduğunu söyledi. Arınç şöyle devam etti:

"Siz bizi hiç desteksiz bırakmadınız, biz size hiç arkamızı dönmedik. 2002'de hadi neyse oy verdiniz; 'Bir de görelim bakalım' dediniz. Yüzleri eskimiş, Türkiye'de güven kalmamış. 2002'de verdiniz ama sene 2011; her seçimde bize oy veriyorsunuz. Bu millet deli mi yahu? Bu millet herkesten daha akıllı. AK Parti, 2002 yılında tek başına iktidar oldu. Ecevit rahmetli oldu, ama Bahçeli ve Mesut Yılmaz hala hayatta. Ecevit başbakan ve diğerleri onun yanında başbakan yardımcıları. Biri ağzı açmadan saatlerce durur. Diğeri de kendi kendine sırıtır yan tarafta. Böyle bir hükümet. Her şey Ecevit'in sırtında o da ne yapacağını bilemiyor zavallı. Şimdi bu partiler 1999 seçimlerinde ne kadar oy aldılar. 1999 seçimlerinde DSP yüzde 22,. MHP yüzde 18.5 ve Anavatan ise 15.5 oy aldı. Aradan 3.5 sene geçti. Yüzde 22 oy alan DSP yüzde 1.5'a düştü. Demek ki millet 3.5 sene içerisinde bile bir parti hakkında karar verebiliyor."

MİLLET HİZMETE OY VERİYOR

Geçmiş hükümetlerin hizmeti bilmediklerini, sadece bakanlıkları paylaştıklarını öne süren Bülent Arınç, "Millet bize kara kaşımız, kara gözümüze sevdalı olduğu için oy vermiyor. Geçmiş hükümetler hizmet nedir bilmezdi sadece bakanlık paylaşırlardı. Kırmızı plaka araba sevdası ile hükümetteki bakanlık sayısını arttırırdı. Yolsuzluk ve çıkar çatışmaları her gün konuşulurdu. Başbakanımız gün 24 saat ve 22 saat hareket halinde. Buradan gidiyor Muğla'ya Muğla'dan gidiyor Artvin'e, oradan çıkıyor Bursa'ya koşuyor. Cesur kararlı ve itibarlı ayrıca ne yaptığını bilen bir Türkiye var" diye konuştu.

DARBE ANAYASASINA SAHİP ÇIKTILAR

Türkiye'de geçmişte çek ve senet mafyası ile çıkar amaçlı suç örgütleri olduğunu söyleyen Bülent Arınç, AK Parti'nin bunların belini kırdığını söyledi. Arınç, Türkiye'de demokrasinin hakim olmasını, çete ve mafyaların olmamasını istediklerini kaydederek şöyle devam etti:

"Eskiden çek ve senet mafyası vardı. Çıkar amaçlı suç örgütleri vardı. AK Parti geldi hepsinin belini kırdı. Ben çeteyim diyen birisi ortada yok. Hepsi cezaevlerinde. AK Parti sivil bir anayasa yapmak istiyor. Bunu bu güne kadar yapamadı ama Anayasanın çok önemli 26 maddesini değiştirdi. Tek başımıza bir evet dedik ve başka partilerin de katkısı oldu. Bizden farklı olarak CHP, MHP ve diğerleri 80 darbesinin ortaya koyduğu anayasaya sahip çıktılar. Ama siz 'Evet' dediniz ve anayasada darbecileri koruyan hükümlerin hepsini kaldırdık. Haklarında dava açılıyor ve artık mahkemelerde yargılanacaklar. Türkiye'de artık hiç kimse 'Ben darbe yapacağım. Beğenmedim siz gidin ben daha iyisini yaparım' demiyecek. Artık millet. istediği iktidarı iş başına getirecek. "

MİLLET İRADESİ NE İSTERSE O OLACAK

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Mayıs 1960'da Adnan Menderes ve arkadaşları ile Demokrat Parti'nin askeri darbe ile yıkıldığını kaydererken şöyle dedi:

"Yassı Ada'ya götürdüler ve uyduruk bir mahkemede yargıladılar. O darbeciler 3 devlet adamını şehit etti, astılar. 60 darbesinin şu kadar yıl içerisinde yıl dönümünde hepimiz üzüntülüyüz. Menderes'i sevmeyen var mı içinizde? En azından kötü bir hükümet ya da kötü bir yönetim olsa bile onu asılması mı gerekliydi? Darbe mi yapılması gerekliydi. O darbeler kaç yıl Türkiye'ye kaybettirdi. Hadi 60'da yaptınız 80'de niye yapıyorsunuz? Arada bir muhtıra verip niçin hükümetleri iş başından uzaklaştırdınız. Bu gün ülkeyi çağ dışı bir ülke haline getirdiniz. Dünya demokratikleşirken ve demokraside gücünü gösterirken, Türkiye de neredeyse her 10 yılda bir ihtilal yaşanır diye beklenenler vardı. Şimdi AK parti demokrasinin olmazsa olmaz şartlarını ortaya koyuyor. Millet iradesi ne isterse o olacak."