BIST 9.716
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.436,41
HABER /  GÜNCEL

Dursun Çiçek'i bitiren polis raporu

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında polisin gönderdiği rapor, yeni gerçekleri ortaya koydu.

Abone ol

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasına bakan mahkemenin talebi üzerine polisin gönderdiği rapor, yeni gerçekleri ortaya koydu. Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki gizli bölmede ele geçirilen belgelerde, eylem planıyla örtüşen yeni deliller bulunduğu anlaşıldı...

Jandarma, Adli Tıp ve Emniyet tarafından 7 kez 'gerçek' olduğu belirlenen "İrtica İle Mücadele Eylem Planı"nı güçlendirecek bir delil daha çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir yazıda, Gölcük'te ele geçen bir hard diskteki belgede yer alan hususların, "Eylem Planı" belgesindeki konularla aynı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

ÇİÇEK'İN ADI DA LİSTEDE

İstanbul Emniyeti, davaya bakan mahkemenin Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki aramada çıkan belgeler içinde sanık Dursun Çiçek ve "Eylem Planı" ile ilgili olarak herhangi bir bulgu ve belgenin elde edilip edilmediğine ilişkin talebini değerlendirdi.

"Kitleşim" adlı belgede, internet ekipleri kurularak destek sağlanması, mail grupları ve internet siteleri yoluyla sivil dağıtımağlarının geliştirilmesi,medya iletişim koordinasyonunun sağlanması gibi konuların yer aldığı anlatılan yazıda, ayrıca "üretimekibi" ve "dağıtım kanalı" olarak isimlendirilen grupların oluşturulduğu, bu gruplarda görevlendirilmek üzere emekli ve muvazzaf askerler ile sivil bazı kişilerin belirlendiğinin görüldüğü ifade edildi. Yazıda, belgede imzası olan Dursun Çiçek'in adının da listede bulunduğunun tespit edildiği anlatıldı.

Genelkurmay'a sunulmak üzere hazırlanmış

Emniyet'in yazısında, "Planlamaların, 'Proje' ve 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' isimli belgelerle benzerlik gösterdiği, tamamının oluşturma ve son kaydetme tarihlerinin, word belgesinin oluşturma ve son kaydetme tarihinden önceki tarihler olduğu, belgenin hazırlanmasına kadar gelinen süreçte benzer planlamaların yapıldığı görülmüştür" denildi. Tutanakta, belgenin Genelkurmay'a sunulacağı da ifade edildi.

Koramiral Kadir Sağdıç müebbetle yargılanacak

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalar sonucu ele geçirilen belgelerle ilgili iddianameyi kabul etti. İlk duruşmalar 23 ve 26 Ağustos'ta yapılacak. Binbaşı Kemalettin Yakar, Binbaşı Behçet Altıntaş, Binbaşı Mehmet Cem Cağlar, Astsubay Erdinç Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanıklardan Albay Hüseyin Hançer hakkında yakalama emri çıkardı. İddianamede 'Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan Koramiral Kadir Sağdıç hakkında da iki kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.