BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,94
ALTIN 2.456,79
HABER /  GÜNCEL

Polis motosikletli genci vurdu

Polislere neler oluyor?. Kötü haberlerin biri bitiyor diğeri başlıyor. Son örnek Antalya'da yaşandı..

Abone ol

Antalya’da motosikletli polis memuru, 18 yaşındaki motosikletli genci “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle tabancayla vurarak ölümüne neden oldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan polisin tutuklandığını açıkladı.

KAÇMAK İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Kimliği açıklanmayan motosikletli polis memuru, Yeşildere Mahallesi’nde, motosikletiyle giden iki gence “dur” ihtarında bulundu. Motosiklet durduğunda, motosikletin arkasında duran ve kimliği açıklanmayan gencin indiği, motosikleti kullanan Çağdaş Gemik’in ise motosikleti hareket ederek kaçmak istediği ve bunun üzerine polis memurunun gence ateş ettiği iddia edildi.

BOYNUNUN SON TARAFINDAN VURULDU

Boynunun sol tarafından vurulan ve hastaneye kaldırılan gencin kurtarılamadığı, olaydan birkaç saat sonra polisin, gencin babasını karakola çağırarak, olaydan haberdar ettikleri öğrenildi.

Aslen Erzincanlı oldukları bildirilen inşaat işçisi Haşim ile ev kadını Sevgi Emik’in oğlu Çağdaş Emik’in cenazesi öğle saatlerinde Kızılarık Mahallesi’ndeki cemevine getirildi. Çağdaş Emik’in ilköğretim okulu mezunu olduğu, zaman zaman bazı otellerdeki animasyon gösterilerinde folklor ekibinde yer aldığı, bir dönem de bir mağazada tezgahtarlık yaptığı kaydedildi.

TUTUKLANDI

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın kasıtlı olmadığını, kontrol sırasında gencin “dur” ihtarına uymaması nedeniyle vurularak öldüğünü bildirdi. Arslan, polisle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve tutuklandığını belirtti.