BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,26
ALTIN 2.447,83
HABER /  GÜNCEL

Polis katili idam edildi

Çin'de altı polisi öldüren, dördünü de yaralayan genç bugün idam edildi

Abone ol

İNTERNETHABER

28 yaşındaki Yang Jia altı polisi öldürmek suçundan yargılandığı davada idam hükmü giymişti ve hüküm bugün infaz edildi.

Pekin'de yaşayan Jia, bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda altı polisi öldürmüştü. Önce gaz bombası attığı binada kargaşa çıkınca içeri girmiş ve elindeki bıçağı önüne gelene saplamıştı. Bu olayda altı polis ölmüş, dört polis de yaralı olarak kurtulmuştu.

Bu eylemin kişisel olduğunu söyleyen Yang Jia, daha önce bir bisiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alındığını, masum olduğu halde işkenceye maruz kaldığını ve bunu kaldıramadığını söylemişti.

Çin halkının da sempatisini kazanan Jia'nın yaptığı bir çoklarına göre geç kalmış bir intikamdı. Polisin sıradan insanlara çok kötü muamele yaptığını belirten geniş kitleler, internette de, dava sürecine ilişkin forumlar açmış ve Jia'nın yargılanmasına tepki göstermişlerdi.

Eylül ayında idam kararıyla sonuçlanan mahkeme, yargıtaya gitmiş, ancak burdan da aynı kararla geri dönmüştü. İdamın gerçekleşmeyeceğini düşünen insanlar ise bugün sürpriz haberle karşılaştılar.