BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

’’Polis fezlekeleri elime geçti’’

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sonrası için hazırlanan iddianamelerin eline geçtiğini belirterek, "Benim için ’dönemin başbakanı’ geçen iddia...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sonrası için hazırlanan iddianamelerin eline geçtiğini belirterek, "Benim için ’dönemin başbakanı’ geçen iddianameleri hazırlamış polis. Bu iddianame hazırlayan o güvenlik mensuplarına, o polis mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Aralık sürecinden önce hazırladınız. Aralık bitti, ocak, şubat, mart ve nisan, mayıs. Mayısta bitiyor. Sen dönemin başbakanı dediğin Başbakan Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir? Sen nasıl bir polissin. Nasıl böyle bir şey yapıyorsun. Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi. Tayyip Erdoğan’a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. Ama bizim böyle bir derdimiz yok, biz rahmetle mükellefiz, gazapla değil. İnşallah biz merhametle yürüyeceğiz, çok çalışacağız" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’da gerçekleşecek olan yerel seçim öncesi Yalova’ya geldi. Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs tarihinde merhum Başbakan Menderes’e yapılan saldırının 54. yıldönümü olduğunu ifade ederek, "Halkın oylarıyla seçilen halkın sevgilisi olan Menderes ve hükümetini işte tam böyle bize yaptıkları gibi hilelerle, tahriklerle, çok alçakça iftiralarla yıpratmak istediler. Böyle olmayınca, daha sonra sonra silah zoruyla indirdiler. Yassıada’da yargılanırken mahkeme sonucu belli değilken İmralı’da darağaçlarını kurdular. Mahkeme sonucu belli değil, ama darağaçları kurulu. Aynı tezgahı bize de kurmaya çalıştılar. Aynı oyunu bize de oynamak istediler. Her türlü iftira ve kirli tahriklerle üzerimize geldiler" dedi.

"SEN NASIL POLİSSİN"
17 Aralık sonrası için hazırlanan iddianamelerle ilgili polis fezlekelerinin eline geçtiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bakın bu fezlekelerde ne yazıyor biliyor musunuz, Menderes’i Yassıada’da başbakanken, daha henüz başbakanlığı bitmemiş sanık ifadesi kullanmışlar. Bir defa hukukta ’beraatı zimmet asıldır’ diye bir kaide vardır. Suç sabit olmadıkça bir kişiyle suçlu olarak bakamazsınız. Onu suçsuz olarak yargılayacaksın, benim içinde bu tutanaklara ne vardı ? Benim için ’dönemin başbakanı’ geçen iddianameleri hazırlamış polis. Bu iddianame hazırlayan o güvenlik mensuplarına, o polis mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Aralık sürecinde önce hazırladınız. Aralık bitti, ocak, şubat, mart ve nisan, mayıs. Mayısta bitiyor. Sen dönemin başbakanı dediğin Başbakan Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir? Sen nasıl bir polissin. Nasıl böyle bir şey yapıyorsun. Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi. Bunlar zannediyordu ki 17 Aralık darbesiyle, 25 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle bunu tamamlayıp başbakanı indireceğiz. Başbakanı ve kabinesini indireceğiz. Ardından da hükümeti kuracağız. Buna inanıyorlardı. İşte şimdi 45.5 oy oranıyla millet bunlara nasıl cevap vermişse, Yalova’da da bu dersi burada tekrar edelim" diye konuştu.

"PENSİLVANYA’NIN PEŞİNE TAKILDIN"
"Milletimizin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü görmeleri lazım ki bu millet parçalanmasın, bölünmesin. CHP bu tezgahın içinde. MHP bu tezgahın içinde" diyen Başbakan Erdoğan, "Pensilvanya bu tezgahın taşeronu. Biz bu darbe girişimi karşısında dik durduk. Biz Rabbimize güvendik halkımıza güvendik. Milletimiz de kendi hükümetine ve partisine, iradesine sımsıkı sahip çıktı. İradesini, bu şer ittifaka teslim etmedi. CHP ve MHP’de Pensilvanya’a uyduğu için pişmanlar. Kendi seçmenlerine bunları izah edemiyorlar. Kendi partileri içinde bunları izah edemiyorlar. Hem böyle bir kirli ittifak içine giriyor, hem de seçimi kaybediyorsun. Bunu nasıl izah edeceksin ey CHP. Pensilvanya’nın peşine takıldın, birilerin dizinin üzerine oturdun ve onların izinden gittin ve üstelik başarısız oldu" dedi.

"BİZ RAHMETLE MÜKELLEFİZ, GAZAPLA DEĞİL"
Fethullah Gülen cemaatine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Şu anda mayıs bitiriyoruz. Bunların okulunda çocuklarınız okuyorsa alın, devletin okulları bize yeter. Bu kardeşiniz, bu ülkenin Başbakanı değil mi? Ben devletin okullarında okudum. İmam hatip okulunu bitirdim, ardından bizim zamanımızda direkt imam hatiplere almıyorlardı. Kardeşlerim. Hem para vereceksin hem de saygısızlık göreceksin. Bunların yurtlarında yavrularınızı bırakmayın. O yurtlarda ne yapmadılar ki, gece seansları yaptılar, beddua seansları yaptılar. Tayyip Erdoğan’a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. Ama bizim böyle bir derdimiz yok, biz rahmetle mükellefiz, gazapla değil. İnşallah biz merhametle yürüyeceğiz, çok çalışacağız" dedi.
(İHA)