BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis eylemcilere otobüs tahsis etti

Gaziantep polisi, eylem yapan kadınları ve yanlarındaki çocuklarını sıcak havada yürümemeleri için Çevik Kuvvet otobüsü ile evlerine kadar götürdü.

Abone ol

Gaziantep'te oturdukları toplu konut alanındaki site yönetiminin haksız uygulamalarına maruz kaldıkları iddiasıyla eylem yapan Beykent TOKİ 2. Etap sakinleri, yürüyerek Beykent TOKİ 1. Etap alanına geldi.

Sıcak havada çocuklarıyla birlikte yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Gaziantep-Adıyaman karayolunu trafiğe kapatıp seslerini duyurmak isteyen kadınlar ve eşlerinin geçişine polis izin vermedi.

Burada toplanan vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Ali Üstün, görevde olan yönetimin vatandaşlardan haksız şekilde para topladıklarını ve bu yönetimi istemediklerini, kendilerinin belirlediği yönetimin yetkilendirilmesini istediklerini kaydetti.

Bölgeye gelen Gaziantep İl Emniyet Müdür Vekili Ali Mustafa Çavuş, vatandaşlarla bir süre görüşerek sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, daha sonra eylem yapma kararından vazgeçerek dağıldı. Bu sırada bir vatandaş, havanın sıcak olması sebebiyle kadınlar ve çocukların yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyemeyeceklerini belirterek, kadınlar ve çocukların Çevik Kuvvet otobüsü ile evlerine bırakılmasını istedi.

İl Emniyet Müdür Vekili Ali Mustafa Çavuş'un onay vermesi üzerine eylemci kadınlar ve çocukları Çevik Kuvvet otobüsüne alınarak, evlerine götürüldü. Polisin örnek davranışı vatandaşlardan alkış aldı.