BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polis Ecevit Şanlı'nın DNA'sını çözdü!

Ankara Valiliği, Ankara Büyükelçiliği'ne bombalı saldırıyı gerçekleştiren şahsın Ecevit Şanlı olduğunu kesinleştiğini açıkladı.

Abone ol
Ankara Valiliği, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin DHKP-C terör örgütü üyesi Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
 
Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne personel ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı kapıdan sahte kimlik kullanarak girmek isteyen ve üstünde taşıdığı bomba düzeneklerini patlatarak eylemi gerçekleştiren kişinin, DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan moleküler genetik incelemelere göre, DHKP-C terör örgütü üyesi Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, Şanlı'nın, 1973 doğumlu ve Ordu ili Gürgentepe nüfusuna kayıtlı olduğu, İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen bir kişiye ait ve düzenlenmiş sahte kimlik cüzdanı kullandığı, 1997 yılında İstanbul'da güvenlik ve askeri tesislere lav silahıyla saldırı düzenlediği ve tutuklanarak cezaevine koyulduğu, 2003 yılında yasadışı yollardan yurt dışına kaçtığı, bazı ülkelerde DHKP-C adına faaliyetlerine de devam ettiğinin belirlendiği vurgulandı.
 
Ankara Kriminal Polis Müdürlüğü analizlerinde saldırıda kullanılan patlayıcı maddenin fabrikasyon TNT olduğu ve olay mahallinde tespit edilen parçalardan el bombasının da patlatıldığının analiz sonucunda anlaşıldığı belirtilen açıklamada, Şanlı'nın Ankara'da örgütsel ilişkileri ve eyleme müzahir iltisakları dahil çok yönlü araştırma ve çalışmaların Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimlerince aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.