BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.427,41
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın üzerinde bakın ne bulundu

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde patlamayı gerçekleştiren canlı bomba elindeki zarfla kendisine kargocu süsü vermiş. İşte onun son görüntüleri...

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'nın olay yerine giderken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsü çıktı. Büyükelçiliğe yakın bir hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde canlı bomba Şanlı, Paris Caddesi'nden ABD Büyükelçiliği'ne ilerliyor. Yalnız olduğu görülen saldırgan, kargocu kılığında elinde bir zarfla büyükelçiliğin girişine doğru ilerliyor.

ÜZERİNDE SAHTE KİMLİK BULUNDU

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'nın üzerinde İrfan A. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. İrfan A. ile kimlik fotokopisini örgüte ulaştırdığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırının ardından kısa sürede olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alıp elçilik önünde titiz bir çalışma yaptı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın yönettiği çalışmalar sonucu zanlının vücuduna sardığı yaklaşık 6 kilo TNT türü patlayıcıyı elektronik düzenekli butona basmak suretiyle patlattığı tespit edildi.

Olay yerinde 7.65 çapında bir tabanca bulan ekipler, bundan yola çıkarak olayı DHKP-C'nin gerçekleştirdiğini değerlendirdi. Patlayıcıyı vücuduna sardığı için parçalanan cesedi de inceleyen ekipler, zanlının yüzündeki ben ve izlerden Ecevit Şanlı'nın kimliğine ulaştı.

EL BOMBASI PARÇALARI BULUNDU

Polis incelemede el bombası parçaları da buldu. El bombasının piminin çekilmediği, bombanın TNT'nin patlamasıyla infilak ettiği belirlendi. Saldırganın silah ve el bombasını kendisine engel olmak isteyenlere karşı kullanmak üzere yanına aldığı bildirildi.