BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombacı Ecevit'in tuhaf hastalığı

ABD elçiliğinde kendini patlatan Ecevit Şanlı'nın Wedricke Korsakoff hastası olduğu ortaya çıktı. Peki Ecevit oraya nasıl gitti?

Abone ol

ECEVİT ŞANLI'NIN KOYUN ÇOBANI BABASI


Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne dün canlı bomba eylemi gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın babası Sadık Şanlı, "Oğlum kendini ve bizi ateşe attı, devlete karşı boynum bükük” dedi. (DEVAMINI OKU)

ecevit-şanlinin-babasinin-drami.jpg

ABD ELÇİLİĞİNDE BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Canlı bomba saldırısan hedef olan ABD elçiliğinde bugün bayrakların yarıya indirilmiş olması dikkat çekti.
Patlamanın yaşandığı caddede ise sessizlik hakim. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı caddede araç ve yaya geçişine izin verilmiyor.
abd-elçiliği.jpg

ABD Elçiliğine yönelik canlı bomba saldırısının failiyle ilgili bir bilgi şaşırtıcı. Prof. Dr. Önal, canlı bomba Ecevit Şanlı'nın ''Korsakoff'' hastası olduğunu belirterek, "Mutlaka onun elinden birileri tutmuştur. Oraya kadar gelemez" dedi.

Özel TOBB ETÜ Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zülküf Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'da ''Wernicke Korsakoff'' rahatsızlığı bulunduğunun açıklandığını anımsattı.

ERKEN BUNAMA HASTALIĞI

Saldırganda bu rahatsızlığın, açlık grevi ve ölüm oruçları sonrasında beslenme bozukluğuyla gelişen bir durum olduğunu tahmin ettiklerini belirten Önal, ''Buna erken yaşta bunama denilebilir. Özellikle sabah ne yediğini akşama unutabilir. Geri dönüşü olmayan bir hafıza kusuru oluşuyor. Yeni kayıt olmuyor'' dedi.

HALİ ÖLÜMDEN BETERMİŞ

Bu hastalığı yaşayan kişinin durumunu ''ölümden beter bir şey'' diyerek tanımlayan Önal, şöyle konuştu:

''İyileşme şansı yok. Beyin küçülüyor, yapısal değişiklik olmaya başlıyor. Özellikle hafıza merkezlerinde geri dönüşümsüz küçülme oluyor. Bu kişiler, kolay manipüle edilebilir hale geliyor.

ORAYA KENDİ BAŞINA GİDEMEZ

Saf biri oluyor, yapacaklarının ne ye mal olacağını bilemez hale geliyor.

Mutlaka onun elinden birileri tutmuştur. Oraya kadar gelemez.


Wernicke Korsakoff hastası saldırgan, tahliye edilmiş bildiğim kadarıyla.

Muhtemelen ciddi bir yıkımı var. Biri götürmüş olabilir. Biri elinden tutup götürmüştür.

Hastalık seviye seviyedir. Saldırganın durumunu bilmek tabii ki çok zor. Ama bu kişiler yemek yemeyi dahi bilemeyecek hale gelir.
''