BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Nehre uçan o otomobil bulundu

Aydın’da 6 gündür kendilerinden haber alınmayan ailenin içerisinde bulunduğu aracın yeri tespit edildi.

Abone ol

Aydın'ın Söke ilçesinde, Menderes Nehri'ne düşen otomobil sudan çıkartıldı, araçtaki Arslan ailesinden 4 kişinin cesetlerine ulaşıldı.

Söke ilçesinde, Menderes Nehri'ne düştüğü ve içerisinde 4 kişilik Arslan ailesinin bulunduğu tahmin edilen otomobile, 5 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu.

TERS DÖNMÜŞ

kayip.jpg

Aracın ters dönmüş halde olduğu ve dalgıçların el yordamıyla tekerlekleri saptadığı kaydedildi. Aracın çıkarılması için köprü üstüne getirilen kepçe ile çelik halatların yardımıyla çıkarıldı.

Söke ilçesinde, incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından otomobille Menderes Nehri'ne düştüğü tahmin edilen 4 kişilik Arslan ailesini bulmak için sürdürülen arama çalışmalarının 5'inci gününde, Menderes Nehri'ne akan tahliye kanalları kapatılarak su seviyesinin yaklaşık 1 metre azalması sağandı.

kayip-aile.jpg

SUDA MAZON SIZINTISI GÖRÜLÜNCE

Jandarma Genel Komutanlığı, İzmir, Aydın ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri arama kurtarma ekipleri ile İzmir ve Marmaris Emniyet Müdürlükleri su altı ekiplerinin katılımıyla sürdürülen çalışmalarda, köprünün hemen alt tarafındaki suda mazot sızıntısı olduğu fark edilmesi üzerine aramalar bu bölgede yoğunlaşıldı. Sonar cihazıyla yapılan dip taramasında bir otomobil tespit edilmesi üzerine, bu otomobilin çıkartılması için çalışma başlatıldı. nehre-ucan-oto.jpg

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Büyük Menderes Nehri'ne uçan hafif ticari araç ve içindeki 4 kişilik Arslan ailesinin cesetleri sudan çıkarıldı. Cesetler çıkarılırken, aile yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

DÖRDÜ DE ARACIN İÇİNDE

Ön tamponundan itibaren çıkarılmaya başlanan araç, dalgıçların bağladığı zincir ve çelik halatlarla nehrin sol yakasından karaya alındı. Aracın içine dolan suların boşalması sırasında Arslan ailesinin cesetleri nehre sürüklenmeye başladı. Dalgıçlar hemen dalarak cesetlerin kaybolmasını engelledi.

Sırasıyla 6 yaşındaki Eyüp, 35 yaşındaki anne Necla, 11 yaşındaki Eylül ve 38 yaşındaki baba Mehmet Arslan'ın cesetleri çıkarılarak ceset torbalarına konuldu.

galeri.20130202142627.jpg 

Söke'de toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ile çocukları İrem Arslan (11) ve Eyüp Arslan'dan (7) haber alamayan yakınları polise başvurmuş, yapılan MOBESE incelemelerinde Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasında Menderes Nehri üzerindeki köprüden bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine nehirde arama çalışması başlatılmıştı.