BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Polis copuna karşı uzun eşek oynadılar!

ODTÜ'deki öğrenci eyleminde protestocu grup polise karşı uzun eşek oynadı

Abone ol

ODTÜ'deki öğrenci eyleminde protestocu grubun polisi tahrik etmek için taş atmanın yanı sıra barikatın önünde 'birdirbir' ve 'uzun eşek' oynaması da dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısının yapıldığı ODTÜ TÜBİTAK Uzay Enstitüsü önünde eylem yapmak isteyen göstericilere polis müdahale etti.

ODTÜ'den ayrılmak isteyen polis ekipleri, öğrencilerin taş, şişe ve yumurtalı saldırısına maruz kaldı. Ekipler, grubu biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Polisin okuldan ayrılmasının ardından grup, okul çıkışında toplandı. Burada kısa bir açıklama yapan öğrenciler, basın mensuplarına polisin attığı biber gazlarını göstererek, kendilerini haklı göstermeye çalıştı. Okulu boşaltmaya çalışan ekiplere, öğrenciler yine ellerine ne geçirdiyse fırlattı. Polis, üzerlerine gelen ve taş fırlatan öğrencileri dağıtmak için yoğun çaba harcadı.

Polis, sık sık gruba biber gazı sıkmak zorunda kaldı. Kampüsü adeta savaş alanına çeviren öğrenciler, polisin sıktığı gazları yerden alarak, polise fırlattı. Öte yandan olayları takip eden basın mensupları eylemin sona ermesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Fakat  protestodan akıllarda kalan ise bu fotoğraf oldu...