BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ Tema parkta rakamları tavana çekti

Tema parkta eğlence merkezinin yoğunluğunu düşürüp projeye fuar ve kongre merkezi gibi foksiyonlar ekleyen TOKİ, rakamları tavana çekti.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 3. kez ihaleye çıkardığı Halkalı Atakent’teki tema park arsasına, dün yapılan ikinci oturumda en iyi teklifi Mesa Mesken-KanturAkdaş İnşaat konsorsiyumu verdi. Ortaklık, İdare’ye 1 milyar 885 milyon liralık toplam hasılat üzerinden 405 milyon 275 bin TL (yüzde 21.5’lik pay) teklif etti. TOKİ, bu teklifle, 2008’de yapılan son ihalede kendisine önerilen 147 milyon TL’lik teklifin yüzde 175.5 üzerinde bir gelire uzanıyor. Sonucunun 2 hafta içinde açıklanması beklenen ihaleyle ilgili görüştüğümüz TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, projede yaptıkları değişikliklerin rakamın yükselmesinde etkili olduğunu söyledi.

‘BİZ İŞİMİZİ BİLİRİZ’
Yüksek teklifle ilgili “Biz işimizi biliriz” yorumunu yapan Bayraktar, önceki ihalelerde iyi bir proje geliştiremediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Sadece tema park para etmez dendi; alıcı çıkmadı. Havalimanı bile düşündük burada ama çok rüzgâr alıyor diye olmadı. Yalnız konut ya da otel anlamsızdı. İstanbul’da yeterli fuar alanı yok. Bu fonksiyonu ekledik. Orman yaptık. Lüks konutlar ve oteller koyduk. Eğlence yoğunluğunu azalttık. Maliye’den devralamadığımız parseli aldık. Sorunları çözdük ve kazancımızı artırdık.” Dünkü ihalede teklif veren diğer iki istekliden Günal İnşaat-Doğu İnşaat İdare’ye 336 milyon TL önerirken, Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat ortak girişimi ise 351.5 milyon TL teklif etti.

20 bin lüks konut fuar merkezi ve otel planlanıyor
İhaleye çıkarılan 1.4 milyon metrekarelik arazinin 1.2 milyon metrekaresinde tema parkı, geri kalan kısımlarında da 20 bin civarında lüks konut, fuar ve iş merkezi ile çeşitli eğlence alanları planlanıyor. Ayrıca, farklı parsellerde yer alan bu konut ve ticaret alanları da tema parkı arazisine eklenerek alan büyütüldü. Bu sayede, arazinin toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekareye çıkarıldı. İdare, bu planla ihaleyi daha çekici hale getirmeyi amaçladı.
HT Ekonomi