BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polis Ankara Kuğulupark'a müdahale etti

Gezi Parkı protestolarına destek olmak için Ankara'da sokağa çıkan göstericilere gece yarısından sabaha kadar müdahale eden polis Kuğulupark'ı boşalttı. TTB'nin açıkladığı son verilere göre, toplam yaralananların sayısı 7800'ü geçti.

Abone ol

Ankara'da çevik kuvvet polisi Gezi Parkı protestolarına destek için Kuğulupark'ta yapılan eyleme müdahale etti ve parkı boşalttı.

Kennedy Caddesi ve Tunalı Hilmi caddelerinde toplanan kalabalığa tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale eden polis ardından Kuğulupark'a yönelip çadırlarındaki eylemcileri parktan çıkardı.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "Arınmaya çalıştığımız terör ve şiddet geri gelmemeli" dedi.

Taksim'e çıkılamadı

Dün iş bırakma eylemi yapan KESK, DİSK ve meslek örgütlerinin üyeleri ise Taksim'e denedi ancak başarısız oldu.

DİSK, polisin izin vermemesi üzerine yürüyüşünü Şişli'de sonlandırırken, yürüyüşte bulunan bazı grupların dağılmaması üzerine polis müdahalede bulundu.

KESK ise, Beyoğlu Tünel Meydanı'ndan Taksim'e yürümek istedi ancak polisin izin vermemesi üzerine basın açıklaması yaparak dağıldı.

Yaralı sayısı 7800'ü geçti

Türk Tabipler Birliği (TTB)'nin açıkladığı son verilere göre, 6 kişinin hayati tehlikesi var. Toplam yaralananların sayısı 7822'ye ulaştı.

Kamu hastanelerine, özel hastane ve tıp merkezlerine ve çatışmaların yaşandığı alanlarda kurulan revirlere 59'u ağır yaralı olmak üzere toplam 7 bin 822 kişi yaralı olarak başvurdu.

Polis müdahaleleriyle şu ana kadar 11 kişi gözünü kaybetti.

Ankara'da, Gezi Parkı'ndaki olayları protesto ederken önceki gün gözaltına alınan 106 kişiden 10'u serbest bırakılırken, 96 kişi için ise ek gözaltı süresi istendi.