BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  POLİTİKA

Today's Zaman anketi Erdoğan'ı sildi!

Today's Zaman gazetesinin Erdoğan'ı yeren Abdullah Gül'ü öven bir anketi yayınlaması kafalarda soru işareti uyandırdı.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM

Metropoll araştırma şirkenin yaptığı anketteki sürpriz sonuçlar gündeme bomba gibi düştü. Ancak yapılan anketin içeriğinden çok anketi yayınlayan gazete daha da dikkat çekici oldu.

Bu anketin cemaatin gazetesi olarak bilinen ve dünyaya yayın yapan Today's Zaman tarafından yayınlanması tepki çekti. Sosyal medyada kullanıcılar Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i eleştiri yağmuruna tuttu ve dünyaya yayın yapan gazetenin Türkiye'nin imajını bu şekilde yansıtmasının manidar olduğunu söyledi.

Taksim'de başlayan Gezi Parkı olayları için Zaman gazetesi köşe yazarlarının Erdoğan'ı sık sık eleştirip,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ı öven yazıları dikkat çekmişti.

KENEŞ, GÜLEN'İN SÖZÜYLE ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞTİ

Gezi Parkı olaylarının tırmandığı 1 Haziran günü Zaman gazetesi yazarı Bülent Keneş Twitter hesabından Erdoğan'ı eleştiren twitler atmış hatta da da ileri giderek Fethullah Gülen'in sözlerini hatırlatmıştı. Oysa ki Fethullah Gülen'in açıklamalarının gündemle ilintili olmadığı sıklıkla vurgulanıyordu.

Fethullah Gülen'in "gayretullah" hatırlatması yaptığı sözüne atıf yapan Keneş "Allah'ın sopası yok" diyerek Gezi Parkı olayları için hükümeti eleştirmişti. Fethullah Gülen'in gayretullah hatırlatmasıyla Erdoğan'ı uyardığı ancak hükümetin anlamadığı ve dolayısıyla bu olayların başına geldiği anlamını taşıyan şu twiti paylaşmıştı:

bulent-kenes-twit.20130617212607.jpg 

ERDOĞAN-GÜL GERİLİMİ YANSITMAYA ÇALIŞAN ANKET

Today's Zaman'ın bugün yayınlanan Metropoll araştırma şirketi anketinde AK Parti'nin oylarının yüzde 35.3'e gerilediği söylendi.

Ancak ankette dikkat çeken diğer bir husus vardı ki "en beğenilen siyasi figür" olarak Abdullah Gül açık ara Erdoğan'ı geçmişti. Yüzde 72.5'luk sonuca göre Abdullah Gül en beğenilen siyasi figür olurken Erdoğan yüzde 53.5 ile ikinci sırada yer aldı.

Ankette yer alan diğer bir sonuca göre yüzde 49.9'luk bir kesim Erdoğan'ı artık otokrat olarak bulduğunu söyledi.

YABANCI BASINDA GÜL ILIMLI ERDOĞAN DİKTATÖR ALGISI YARATILDI

Financial Times dergisi geçtiğimiz hafta yayınladığı bir yazısında Gül'ün izlediğini ve beklediğini söylerken Erdoğan ile aralrında kutuplaşmanın başladığını belirtmişti.

İngiliz Economist dergisi ise Erdoğan için "Demokrat mı lider mi?" diye sorarken yetkilerini Abdullah Gül'e devretmesi gerektiğini söylemişti.

Bunun gibi yayınlanan pek çok yabancı medya kuruluşunda Erdoğan'ın diktatörleştiği ve halk tarafından tepkilerin yağdığı yorumları yapılmıştı.

TODAY'S ZAMAN ANKETİNE VE BÜLENT KENEŞ'E TEPKİLER

Today's Zaman anketini okuyanlar Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i tepki yağmuruna tuttular. Rakamlardaki eksikliklere dikkat çeken okuyucuların yorumları sonrası Today's Zaman haberin içeriğinde oynama yapmak zorunda kaldı.

Pek çok okuyucu bu anketin Today's Zaman gazetesinde yayınlanmasının anlamlı olduğunu vurgularken yurtdışında yaratılmaya çalışılan otokrat Erdoğan imajına destek verilmesini eleştirdi.

İşte o twitler... 

@canacun
Ya Todays Zaman'ın yayın politikasında yada Türkçe Olimpiyatlarında ki 100 binlerce kişinin Erdoğan sevgisinde bir yanlışlık var gibi.

@mustafaselcuk
Amberin Zaman'CHP Gezinin mesajini aldi' diyor,Todays Zaman 'Akp %35'e dustu'diyor,sanatcilar C.baskanini goreve cagiriyor İlgiyle izliyoruz

@ceyhan_ulus
Sözcünün anketinde bile daha yüksek çıkan ak parti, iyice oy kaybetmiş. Kim inanır Kadir İnanır.

@canacun
Todays Zaman'ın dışarıya Erdoğan'ı otokratik ve halk desteğini kaybetmekte olan bir lider olarak gösteren yayın politikası

@imgelem
onlarca farklı sonuç varken, 35% gösteren Metropoll'ü seçmenizin de bir anlamı ve amacı olsa gerek

@imgelem
Gezi eyleminin üzerine bu sonucu açıklayarak verdiginiz mesajı aldık da, kimden geldigini merak ediyoruz

@dygnty
Manipülasyonun etkili olduğu anlamın gelir bu. Malum media iyi çalışmış.

@alicftdmr
çok hassas bir dönem de bu anketi yayınlamak ne kadar doğru? birilerinin ekmeğine yağ sürmüyormu sizce?

@mesut25
bunların amacı zaten bu. sen bu verileri doğru mu sanıyorsun. masa başı anketleri bunlar. kimse yemiyor artık merak etme

@ziyaberker
Eğer fitneye dur diyeceksek eteğimize bakmalıyız @bkenes twit dünyasından çekilmeli

@FeLixFerson
iyide bir akıllı cıkıpta size sormuyormu bu anketteki oy oranları toplamda %100 olmuyor diye yine ne peşndesiniz bi bitmediniz SABIR

@muammerbilgic
hocam partilerin oy dağılımı nasıl önemli değil? Rakamlarda %10luk boşluk var. Metropoll açıklama yapmalı.

@candan40
milleti aptal yerine koyma.. böyle saçma sapan bir anket nasıl yayınladıysan istifa et

@66S99
acaba hükümet devrilse ulusalcılar sizlerle dost olur mu zannediyosnuz merak ediyorum.

@ismailkafali
keske Today's Zamanin basinda da Ekrem Dumanli gibi akli selim ayni zamanda gazetesinin misyonunu daha iyi anlayanbiri olsa,

@canangvl
Today's Zaman da Abdullah Gül'le Erdoğan arasına fitne sokmak istiyor.

@ismail_yasa

İngilizce bilen ve TR'yi Today's Zaman'dan takip eden Arapların ortak kanaati: Cemaat Erdoğan'a savaş ilan etmiş..