BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Podyumda namaza ilginç savunma

Tesettür giyimin tanıtıldığı defilede ilahiler eşliğinde 'cenaze namazı' kılındı iddialarına ilk ağızdan yanıt geldi;

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde basında 'Podyumda namaza skandalı!' başlığıyla gündeme gelen Tekbir Giyim'den açıklama geldi. Üç erkek mankenin defilede 'cenaze namazı' kıldığı iddialarını çirkin bulan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaduman, hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Karaduman, defilede erkek mankenlerin sağ tarafa bakmasının namaz değil selamlama olduğunu belirterek, ''Tesettür yapıyorum, dini motiflerin arkasında duruyorum, tabii ki dini motifleri oraya koyacağız ama cenaze namazı yakıştırması çok alakasız'' dedi.

O BİR SELAMLAMADIR, NAMAZLA ALAKASI YOK

Tekbir Giyim'in geçtiğimiz haftalarda 2012 Sonbahar-Kış Koleksiyonunu tanıttığı defilede, üç erkek mankenin ilahiler eşliğinde podyumda cenaze namazı kıldığı yönünde basında çıkan haberler ve tartışmalara ilişkin soruları yanıtlayan Karaduman, şunları kaydetti:

''Cenaze namazı olması için önceden bir cenaze olması lazım. Sizin de tekbir getirip buna niyet etmeniz lazım ki ondan sonra cenaze namazı olsun. Defilede erkek mankenler sağ tarafa bakmışlar. Bu bir selamlamadır, namazla alakası yok. Eli bağlanmış ama o saygıdan dolayı. Eğer başınızı eğerseniz belki ibadet olur ama sağınıza baktığınızda ibadet olmuyor. Ben tesettür yapıyorum, dini motiflerin arkasında duruyorum, tabii ki dini motifleri oraya koyacağız ama cenaze namazı yakıştırması çok alakasız bir şey.''

Türkiye'de ve dünyada ilk tesettür defilesini 1992'de kendilerinin yaptığını, bunun modaya alternatif çizgiler, tasarımlar içerdiği için dünyanın da ilgisini çektiğine işaret eden Karaduman, ''Londra'da Tekbir bayimiz var, 'Bundan sonraki defilemizi Londra'da yapalım' diyorlar. Bu prestij açısından daha farklı olur diye düşünüyorlar. Bu teklifi değerlendiriyoruz'' dedi.

Modanın politik bir hareket değil, kültürel bir hareket olduğunu, modacıların birbirinden etkilendiğini söyleyen Karaduman, kendisinin de moda dünyasını etkilediğini düşündüğünü belirtti.

MİNİ ETEK FURYASI SONA ERDİ

Karaduman, ''Dünyadaki modayı takip etmek gerekiyor. Ben de modacı olarak cep, yaka şekli gördüğümde bunu uyarlarım. Benim yaptığım şeylerden de moda dünyası etkileniyor. Türkiye'de mini etek giyen var ama çok az kaldı. Eskiden mini etek furyası vardı ve bütün ülkeyi kapsamıştı. Bugün onlar tarihe karışmış oldu. Demek ki Türkiye'deki moda dünyası da bir şekilde etkileniyor. Dünya da etkileniyor. Eski filmlerde pardösü boyları diz kapağının hemen altındaydı, şimdi ciddi anlamda uzun'' şeklinde konuştu.

İŞTE TARTIŞMALI DEFİLEDEN KARELER

basliksiz-1.20110702111529.jpg