BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Plaj futbolunda şampiyonlar belli oldu

Ege Bölgesi Gençler Plaj Futbolu Bölge Turnuvası'nda Bayanlarda İzmir, erkeklerde Denizli karması rakiplerini yenerek turnuva şampiyonu oldu.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu ve Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Gençler Plaj Futbolu Bölge Turnuvası'nda Bayanlarda İzmir, erkeklerde Denizli karması rakiplerini yenerek turnuva şampiyonu oldu.

Haluk Ulusoy Plaj Futbol Tesislerinde yapılan müsabakalara İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Turgutlu Plaj Futbol takımları katıldı.Turnuvada mücadele veren genç sporcular turnuva süresince sergiledikleri mükemmel futbol ve performansları ile futbol severlerin takdirini topladı. 2 gün süren turnuvanın final karşılaşmalarında bayanlar grubunda İzmir karması, Turgutlu karmasını 3-1 mağlup etti. Erkeklerde ise Denizli karması Manisa karmasını 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Elde edilen bu skorlarla turnuvanın sonunda bayanlarda İzmir, erkeklerde Denizli karması turnuva birinciliğini elde etti.Turnuva sonunda başarı elde eden genç sporcuların kupa sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Kupa sevinci ile coşan genç sporcular şampiyonluklarını 'kolbastı' oynayarak kutladı.

Müsabakalar sonrasında, düzenlenen kupa törenine Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, TFF Plaj Futbolu Ege Bölgesi Teknik Sorumlusu Ramazan Torunoğlu, TFF Hif (Herkes için futbol) Ege Bölge Sorumlusu Ozan Yılmaz, TFF Hif İzmir İl Sorumlusu Saffet Türksoyuer, TFF Ege Bölge Müdürlüğü İdari Personeli Egemen Ersoy ve Milli Eğitim İlkokul Futbol Koordinatörlüğü Ege Bölge Sorumlusu Mehmet Yavuz ve Foça Belediyespor Kulüp Amiri A. Kadir Alper katıldı.

Genç sporcuların turnuva boyunca göstermiş olduğu iyi mücadele ve centilmen davranışlarından ötürü T.F.F. heyeti olarak son derece memnun olduklarını dile getiren, Plaj Futbolu Ege Bölgesi Teknik Sorumlusu ve Plaj Futbolu Milli Takım Antrenörü Ramazan Torunoğlu, Turnuvaya katılan tüm sporculara,antrenörlere ve turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Turnuvanın Foça'da gerçekleştirilmesinde Foça Kaymakamı Kamil Köten ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın çok önemli
destekleri olduğunu da ifade eden Torunoğlu,"Özellikle Foça gibi ilçelerimiz de böyle spor'a ve sporcuya önem veren yöneticilerimiz olduğu sürece ülkemizin uluslar arası spor platformlarında elde ettiği büyük başarıları devam ederek daha da önemli başarıların kazanılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kazanan ve dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Foça Kaymakam Kamil Köten'in elinden aldı. Genç sporculara ödüllerini veren Kaymakam Köten, Turnuvaya katılan tüm sporcu ve idarecileri ayrı ayrı kutladı. Kupa töreninde konuşan Köten, Türkiye Futbol Federasyonu'nun böylesi güzel bir organizasyon için Foça'yı tercih etmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Foça ilçesinin 5 yıldır plaj futbolu etaplarına ve turnuvalarına ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Köten, "İlçemizde düzenlenen başarılı plaj futbolu organizasyonları ilçemizin tanıtımı ve gençlerimizi spora teşvik etmek açısından büyük önem taşımaktadır. Bu başarılı çalışmaların mimarı olan Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ'a teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Kupa töreninde müsabaka hakemleri Mustafa Kaçaro, Yılmaz Türkoğlu, Hakan Küçükturan ve Barış Sun'a turnuvanın anısına teşekkür plaketi verildi. Turnuva sonunda oluşan cetvele göre. Bayanlar kategorisinde İzmir Karması birinci olurken İkinciliği Turgutlu Karması, üçüncülüğü ise Denizli Karması elde etti. Erkeklerde ise Denizli Karması birinci , Manisa Karması ikinci, Aydın karması üçüncü olmaya hak kazandı.