BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKKyı karıştıran af kararı!

PKK içlerindeki haini affedince teröristler birbirine girdi. Örgütün kasası gizli servislerle işbirliği yapmakla suçlanıyordu.

Abone ol

Terör örgütünün Avrupa sorumlusu ve "kasası" iken "zimmetine para geçirdiği", "örgüt politikasına aykırı hareket ettiği", "gizli servislerle işbirliği yaptığı" gerekçesiyle geçen yıl görevinden alınan "Ali’ kod adlı Rıza Altun’un, Kandil’de örgüt mensuplarınca sorgulandıktan sonra affedildiği bildirildi. 

Kandil’de örgütün üst düzey sorumluları tarafından sorgulanan Rıza Altun’un "özeleştirisi" kabul edildi. Murat Karayılan ve Mustafa Karasu’nun da bulunduğu bazı sorumluların Altun’un infaz edilmesi yönünde tavır aldığı belirtildi.

Rıza Altun hakkında "infaz kararı çıkmamasına", kırsal alandaki kadroların "Bu karar çifte standart, kendini PKK’nın üzerinde gören ve Avrupa’da çeteleşen Rıza’nın çoktan infaz edilmesi gerekirdi" şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Terör örgütünün Avrupa’daki gençlik yapılanmasının ise Rıza Altun’un affedilerek yeniden sorumlu kadroları arasında yer almasından dolayı "memnuniyetlerini dile getiren açıklamalar yaptığı kaydedildi.

Terör örgütünde, son dönemlerde "Suriyeli-Türkiyeli" hizipleşmesinin
yanı sıra "Avrupa-kırsal" kadroları arasında da gruplaşma yaşandığı da öne sürüldü.

"Kırmızı bülten"le aranan Rıza Altun, örgütü tarafından görevden
alınmasının ardından Şubat 2007’de Fransa’da yakalanmıştı. Hakkında, uluslararası arama kaydı bulunan Rıza Altun, serbest bırakılmasının ardından, Temmuz 2007’de, sahte belgelerle girdiği Avusturya’da gözaltına alınmış, Türkiye’nin iade taleplerine rağmen bu kişinin Kandil’e kaçmasına izin verilmişti.

Terör örgütünde Rıza Altun affedilirken, Rusya eski sorumlusu "Mahir
Welat" kod adlı Numan Uçar, Rus gizli servisinin himayesine girdiği ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında gizli servislerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle hakkında "infaz kararı" verilmişti.

Yine terör örgütünün Avrupa sorumlusu "Kani Yılmaz" kod adlı Faysal
Dunlayıcı da Abdullah Öcalan’a Avrupa’da sığınacak yer bulamadığı ve gizli servislerle işbirliği yaptığı için örgüt tarafından "hain" ilan edilmişti.

Faysal Dunlayıcı, Murat Karayılan’ın görevlendirdiği kişilerce otomobili havaya uçurularak feci şekilde öldürülmüştü.