BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Belgesel gibi kitaplar

3 boyutlu kitaplar sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Abone ol

Kelebeğin bir zebrayla yarışacak kadar hızlı olduğunu ya da çok kısa zannettiğimiz penguenlerin boylarının 1,3 metreye kadar uzayabileceğini ya da köpekbalıklarının ağızlarında 300 adet diş olduğunu biliyor muydunuz?

Çocuklar için olmasına rağmen herkesi ilk gördüğü andan itibaren büyüleyen, 3 boyutlu görselliği sayesinde sanki bir kitabın sayfalarını çeviriyormuş gibi değil de bir okyanusta rengârenk melek balıkları arasında yüzüyormuş ya da kutuplarda penguenlerle dans ediyormuşçasına heyecan uyandıran bir seri ile karşı karşıyayız. Bu kadarla da kalmayıp Afrika otlaklarında aslanların hüküm sürdüğü saltanatın, ilk çağlardan günümüze kadar varlıklarını sürdürememiş muhteşem dinozorların, gözümüzle görebildiğimiz ya da göremediğimiz böceklerin ve balta girmemiş ormanlardaki tüm canlıların gerçek bilgilerini bulabiliyoruz üç boyutlu bu kitaplarda.

“Kelebeklerin ömrü bir gündür” sözünün on iki aya kadar uzayabileceğini, aynı kelebeğin bir zebrayla yarışacak kadar hızlı olduğunu ya da çok kısa zannettiğimiz penguenlerin boylarının 1,3 metreye kadar uzayabileceğini ya da köpekbalıklarının ağızlarında 300 adet diş olduğunu biliyor muydunuz? 3 boyutlu sayfaların yanlarındaki ceplerden çıkan bilgi dosyaları sayesinde bu ve bunun gibi daha birçok sorunun cevaplarına ulaşmak mümkün bu seride. Doğa canlılarının yaşamları, beslenmeleri, düşmanları, var oldukları yerler, boyutları, aileleri gibi birçok bilinmeyen gün ışığına çıkıyor bu bilgiler sayesinde.

Richar Ferguson imzalı, muhteşem, ansiklopedik nitelikteki , , , , ve ‘dan oluşan seri, 5 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanmış. Kitapların çocukların doğaya olan ilgisini arttıracağından şüphem yok. Belgesel gibi kitaplar sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çekeceğe benziyor. Kitapların en önemli özelliği ise orijinal dillerinden Türkçeye çocuklar tarafından çevrilmesi. Yabancı dilleri gelişmiş ve kitap okumayı seven çocukların çevirdiği bu kitaplar yaşıtlarına okuma kolaylığı da sağlıyor. Bu sayede çocuklara kitap sevgisi aşılamayı hedefleyen yayınevi hem seyirlik hem de didaktik bir şölen sunuyor...