BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  DÜNYA

Hollanda suya batacak!

Hollanda'yı büyük bir tehlike bekliyor. Böyle giderse ilerde ülke haritadan silinecek!

Abone ol Bazı bölümleri deniz seviyesinin altında bulunan Hollanda'da gelecekte iklim değişikliklerine bağlı olarak Kuzey Denizi'nde görülebilecek su seviyesindeki yükselmeye karşı ülkeyi çevreleyen setlerin yükseltilmesi ve genişletilmesi gerektiği bildirildi.

Delta Komisyonu adıyla oluşturulan komisyon, ülkenin su baskınlarına karşı gelecekte karşılaşabileceği tehlikeleri araştırarak hazırladığı raporu, bugün hükümete sundu.

Eski tarım bakanlarından Cees Veerman başkanlığındaki komisyonun raporunda, iklim değişiklikleri sonucu deniz ve iç sulardaki su seviyesinin tahmin edilenden daha hızlı yükselebileceği, bu yüzyılın sonuna kadar bu yüksekliğin 65 santimetre ile 1,5 metre arasında olabileceği belirtildi.
2200 yılı sonuna kadar yükselmenin 4 metreye kadar çıkabileceği ifade edilen raporda, ülkenin su altında kalması tehlikesinden kurtarılması için, mevcut setlerin bugüne göre en az 10 kat daha güçlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Raporda, hükümetin setlerin güçlendirilmesi çalışmalarına derhal başlaması ve 2100 yılına kadar, yılda ortalama 1,5 milyar avro harcamayla bunu tamamlayabileceği görüşüne yer verildi.

Setlerin güçlendirilmesi harcamalarının, siyasi tercihlerin dışında kalacak özel bir fon oluşturularak karşılanabileceği bildirildi.