BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'yı almıyorsanız, KCK'yı muhatap alın

BDP Milletvekili Emine Ayna, Kürt sorunun çözümünde 'savaştığı' için PKK muhatap alınmıyorsa, KCK'nın muhatap alınmasını istedi.

Abone ol

BDP'nin Silvan ilçe kongresine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Hamas'ın da silahlı bir örgüt olduğunu, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu 'terör' örgütü olarak görmediğini söyledi. Ayna, "Evet, PKK da silahlı örgüttür. Ama biz de PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz" dedi.

İrlanda Kurtuluş Ordusu (İRA)'nın siyasi kanadı olan Sinn Fein ve Başkanı Gerry Adams'ı örnek gösteren BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, PKK'nın siyasi kanadı olmadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bir Gerry Adams'a ve Sinn Fein'e mi ihtiyacınız var? Eğer 'PKK bizimle savaşıyor, biz PKK ile oturamayız ama, Sinn Fein gibi siyasi hareketi olsa onunla otururuz' diyorsanız, o zaman KCK ile oturun. Eğer bir Sinn Fein tanımına ihtiyacınız varsa o da KCK'dır. Bu sorunda muhatap KCK'dır. Beklenti ve niyet çözüm ise eğer, KCK'yı neden terörize ediyorsunuz? Diyalog kurmak için Gerry Adams'a ihtiyacınız mı var? İşte Sayın Abdullah Öcalan" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan seçimde BDP Silvan İlçe Başkanlığı'na Mahmut Ekti seçildi.