BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Meclis kürsüsünü çiftliğe çevirdi

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'dan ilginç protesto...

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren bütçe görüşmeleri her gün yeni bir protestoya sahne oluyor.

Protestoların bugünkü ismi ise CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçesine ilişkin konuşma yapmak için kürsüye çıkan CHP'li Özkan, kürsünün önüne küçük koyun, inek ve keçi maketleri koydu.

Özkan, üreticinin, ''Değneğimiz, kepeneğimiz, köpeğimiz var ama güdülecek koyunumuz kalmadı'' dediğini söyleyerek, ''Türk köylüsünün en pahalı mazotu, elektriği kullandığını, kayıtdışı kesimlerin ve hayvan kaçakçılığının arttığını, Müslüman mahallesinde salyangoz satıldığını'' ancak Bakanlık ve Hükümetin buna seyirci kaldığını iddia etti.

Özkan, kürsünün önündeki inek, keçi ve koyun maketlerini almadan yerine doğru hareket edince, AK Parti milletvekilleri tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Özkan, geri dönerek maketleri kürsüden aldı.

SERTER'E AK PARTİ'DEN TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa'nın, "eğitim bilimleri sınavında kopya çekildiği" iddiasıyla görevinden ayrıldığını belirterek, "Kopya yapan bulundu mu? Bulunamadı. ÖSYM'nin o dönemdeki personelinin tümü şaibeli kılındı ve YÖK'e gönderildi ve yeni başkana istediği kişileri alma imkanı tanındı" diye konuştu.

Yeni dönemde yapılan her sınavın ayrı bir skandal olduğunu öne süren Serter, "Ünal Yarımağan, 'sorular verildi, satıldı' diye görevden ayrılırken hiç bir şey söylemedi ancak bir kaç ay sonra 'korkudan konuşamadım' dedi. Acaba onu korkutan neydi? Eğitim bilimleri sınavı sorularının satılmasının arkasında kim vardı? Bunlar aydınlığa kavuşmamıştır, burada karanlık bir sis perdesi vardır. O zaman eğitim sorularını gören ve bilen kişi, yurtdışına gönderildi, savcılık sorgusundan muaf tutuldu, ancak geri dönüp tekrar aynı pozisyonuna getirildi" iddiasında bulundu.

Serter, ÖSYM'nin şu anda çalışan bütün personelinin telefon konuşmalarının dinletildiğini öne sürerek, "Telefonla konuştuğumuz uzmanların hepsi ertesi gün sorguya çekildi. Artık ÖSYM Başkanını, Başbakana, bakana havale etmiyoruz, Allah'a ve vicdanına havale ediyoruz hala o koltuktu oturduğu için" dedi.

İMAM HATİP UĞRUNA

YÖK'ün sadece iktidara şirin görünmek için uğraştığını savunan Serter, şöyle konuştu:

"Katsayı meselesi siyaseten irdelenen bir konu olmuştur. İktidarda olan parti belli bir meslek lisesi grubunu yüksek bir yere taşıyarak geleceğin gücünü ve arka bahçesini oluşturmak için katsayı olayından yararlanmak istemiştir. Oysa katsayı meselesi, başka bir şeydir. Katsayı uygulamasıyla siz, genel liselere devam eden ve toplam lise öğrencilerinin yüzde 60'ını oluşturan, zavallı, kaderine terk edilmiş öğrencilerin karşısına koskoca meslek lisesi grubunu çıkarıyorsunuz. Koskoca meslek lisesi grubunu çıkararak elinde zaten altın bileziği olanları, sırf imam hatip uğruna ödüllendiriyorsunuz, o çocukları da görmezden geliyorsunuz."

AK Parti'li milletvekilleri, Serter'in bu sözlerine tepki gösterdi.