BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKKya yardım çulsuz bırakacak

ABD harekete geçti... Artık PKK ile iş yapan kişi ve kurumların ABD bankaları ile bağlantılı hesaplarına el konulabilecek.

Abone ol Artık PKK ile iş yapan kişi ve kurumların ABD bankaları ile bağlantılı hesaplarına el konulabilecek.

ABD Başkanı Bush, 1999’da oluşturulan ve Kingpin Act adıyla bilinen Başkanlık Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları listesine aralarında Türk uyuşturucu kaçakçısı Cumhur Yakut ve PKK’nın da olduğu dört kişi ve üç örgütü daha ekledi.

Böylece Yakut ve PKK, ABD’nin 75 uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı şebekesine uyguladığı tüm kısıtlamalara tabi hale geldi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “ABD Başkanı listeye yaptığı yeni eklemelerle, uyuşturucu kaçakçılarını yakalamak için mümkün olan her önlemi alma, operasyonlarını engelleme, uyuşturucu ticaretinin Amerikalılar ve tüm dünya halklarına verdiği zararı durdurma ve uyuşturucu kaçakçılarının teröristleri desteklemesini önleme kararlılığını sergiledi” ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray, bu kişi ve örgütlerin bulunduğu ülkelerin hedef alınmadığını özellikle vurguladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, PKK ile birlikte, İtalya’dan Ndrangheta örgütü ve Meksika’dan Beltran Leyva örgütünün de listeye alındığı kaydedildi.