BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya geniş çaplı operasyon

TSK Kuzey Irak'taki PKK kamplarına ve Tunceli'ye operasyon düzenledi. Operasyonlarda en az 80 PKK'lı öldürüldü. İçişleri Bakanlığı da 5 bin korucunun istihdam edileceğini açıkladı.

Abone ol

TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına ve Tunceli'ye operasyon düzenledi. Operasyonlarda en az 85 PKK'lı öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyinde Sinat-ı Haftanin'de bulunan PKK kamplarına hava operasyonu düzenledi. Güvenlik kaynaklarının Anadolu Ajansı'na verdiği bilgilere göre, 15 Eylül'de düzenlenen bombardımanda 55-60 PKK militanı öldürüldü.

Harekatta mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınaklarının hedef alındığı belirtildi.

Muş'un Varto ilçesinde ise PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen TSK, örgütün cephaneliğini ele geçirdiğini ve 1 PKK militanını yaralı olarak ele geçirdiğini kaydetti.

Tunceli'de yapılan geniş kapsamlı operasyonda ise 30-35 PKK militanının öldürüldüğü öğrenildi.

5 bin korucu alınacak

İçişleri Bakanı Selami Altınok koruculara yeni kadro açılacağını açıkladı. Talimatın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafındna verildiğini kaydeden Altınok, "Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizdeki koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde 5 bine yakın yeni, daha genç kardeşimizi, emeklilik nedeniyle boşalan korucu kadrolarında istihdam edeceğiz" dedi.