BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya geceyarısı baskını şoku

Tunceli'de güvenlik güçleri, PKK'nın kış üslenmesi yaptığı bölgeye, gece yarısı operasyonu düzenledi...

Abone ol

Karadan ve havadan operasyon bölgesine çok sayıda profesyonel birlik sevk edilirken, sabahın erken saatlerinde de 2 Kobra helikopteri belirlenen hedefleri bombaladı.

Dün ve önceki gece Tunceli-Ovacık ve Pülümür arasında kalan dağlık alanda hareket halindeki PKK'lı iki terörist grubun hem kendi aralarında, hem de Kandil'deki örgüt yöneticileri ile telsiz görüşmesi yaptıkları tesbit edildi. Yapılan teknik çalışmalar sonucunda telsiz görüşmelerinin yapıldığı bölge belirlenerek, söz konusu bölgeye anında karadan ve havadan asker sevk edilerek operasyon başlatıldı.

Dün saat 22.00'de Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden askeri zırhlı araçlarla, Munzur Vadisi'nden geçerek Venk Köyü yakınlarına yüzlerce özel eğitimli komando bırakıldı. Özel eğitimli komando timleri, elde edilen bilgiler doğrultusunda iki terörist grubun barındığı vadilere doğru gece yarısı sızma harekatı yaptı.

BOMBA YAĞDIRDI

Sabah erken saatlerde ise Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterle, operasyon bölgesinin stratejik noktalarına jandarma özel hareket timleri indirildi. Kobra helikopterler de derin vadilerde ilerlemeye çalışan hedeflere bomba yağdırdı.

Operasyonların daha çok Tunceli-Pülümür-Ovacık üçgeninde yer alan, Gözen, Venk, Sarıtaş ve Ahpanos Vadisi içindeki bölgelerde yoğunlaştığı, bölgede sayıları net olarak tespit edilemeyen ancak çok kalabalık oldukları tahmin edilen PKK'lı grupların kış üslenmesi için sürekli kaçtığı belirtildi. Operasyon bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında herhangi bir çatışmanın olup olmadığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.