BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

PKKya ERMENİ füzesi!

Türk askerine teslim olan terörist, PKK'nın elindeki füzelerin yerlerini ve nereden geldiklerini tarif etti.

Abone ol

PKK’dan 5 ay önce kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütün Kuzey Irak’taki kamplarını harita üzerinde güvenlik güçlerine tek tek gösteren E.D., füze kullanma eğitimi aldığını ve örgütün elindeki omuzdan atmalı Rus yapımı ‘Strella-7’ füzelerinin Ermenistan üzerinden Yunanistan’a, buradan İran’a, İran üzerinden de Irak’daki kamplara ulaştırıldığını ileri sürdü. Ve bunlardan PKK'nın elinde 50 adet olduğunu söyledi.

Kandil Dağı'da bölücü örgütün Kurtak, Dolakoge, Şehit Harun, Kanicenge, Berdenazi, Haftanin kamplarında eğitim gördükten sonra, birlikte gönderildiği 9 kişilik gruptan ayrılarak Şırnak’ın Gabar dağı eteklerinde bulunan Akçay Piyade Tugay Komutanlığı’na teslim olan E.D. savcılıkta verdiği ifadede füze eğitimini nasıl aldığını şöyle anlattı:

PKK'DAN KAÇIP PEŞMERGE OLAN VAR

“Cemil Bayık bana ideolojik eğitim verip, beni Türkiye metropollerine bombalı eylem için gönderecekti. Bunu reddedince askeri eğitime alındım. Doçka uçaksavar, Strella-7 füzesi, B-7 roketatar, Biksi makinalı tüfek eğitimi aldım. Kalatuka kampındaki Batmanlı ‘Botan’ kod adlı komutanımız örgütten kaçıp KDP’ye katıldı, şu anda KDP’nin peşmerge ordusunda takım komutanıdır.

GÜMRÜK TARİFESİ

Örgütün gümrük biriminde çalıştım. Kaçakçılardan Parlement, Marlboro gibi sigaralara yük başına 6 bin tümen, kaçak viskiden 20 bin tümen, makyaj takımlarından 9 bin tümen alarak örgüte ayda 15 bin YTL gelir sağladık.

PKK BENİ PARAYLA GERİ ALDI

Fıtık rahatsızlığım olduğu için örgütten kaçıp Kuzey Irak’taki KYB güçlerine teslim oldum. KYB benden 800 dolar istedi. Bu parayı bulamayınca PKK, KYB’lilere bin 500 dolar ödeyip silah ve techizatımla beni geri aldı. 4.5 ay sorgulandım. Bel fıtığı rahatsızlığımdan dolayı örgütün şu anda Botan (Şrınak) sorumlusu olan Rubar Çele beni Kuzey Irak’ın Diyana Kasabası'nda peşmergelere ait bir askeri hastanede ameliyat ettirdi. Bu hastaneye peşmergelerin hazırladığı sahte kimlikle gidip ameliyat oldum. Yaralılar genelde Erbil, Zaho ve Diyana’daki hastanelerde tedavi edilir.”

“YANIMDA FÜZE VARDI”

Daha sonra Kandil’deki Kurtak kampına hava hedeflerine karşı kullanılan Rus yapımı Strella-7 füze eğitimi için gönderildiğini anlatan terörist E.D. şöyle devam etti:

“Türkiye’ye sızacak gruplar Zaho’daki Tırvaniş adlı Yahudi köyü üzerinden giriyorlar. 9 kişilik grupla Siirt’in Eruh ilçesi kırsalına geldik. Grup dinlenirken ben kaçarak Çırav dağını takiben zirvesinde radyoling istasyonu bulunan Gabar dağına 5 gün yürüyerek geldim. Yanıma gelen çobana nerede olduğumu sordum ve Akçay köyündeki Tugaya teslim oldum. Ben Cudi bölgesine füzeci olarak görevlendirilmiştim. Yanımda Strella-7 füzesi getirmiştim. Bu füze, kaçarken silahını aldığım ve halen Gabar dağında bulunan ‘Siyabend’ kod adlı örgüt mensubundadır.”

PKK'NIN 50 FÜZESİ VAR
Örgütün hava hedeflerine karşı kullandığı omuzdan atmalı Strella-7 füzesi Ermenistan üzerinden Yunanistan’a, buradan İran’a, İran üzerinden de Irak’ın Kuzeyine getirildiğini anlatan E.D., Türkiye sınırlarında 3 bölgede füze bulunduğunu iddia etti. PKK'lı terörist E.D. bu yerleri şöyle anlattı: “Amanos dağında İran’lı Hemin kod adlı, Şırnak Bestler- Dereler bölgesinde İran’lı Haşmir kod adlı, Gabar dağında ise Siyabend kod adlı örgüt mensupları füzecidir. Bestler- Dereler bölgesinde 6 füze var. Ancak 2’si toprağa gömüldüğü için bozuk çıktı. Bozuk olanlar tuzaklamalarda mayın olarak kullanıyor. Ayrıca örgüt bu füzeleri toprağa gömenleri soruşturmaya aldı. Kandil dağındaki Dolekoge kampında 6, Surede kampında 6, Kurtak kampında 6, Roj tepesinde 3, Hakurk kampında 6, Zap kampında 3, Haftanin kampında 17, Zagros kampında 3 füze var. Füzelerin kendi orjinal kılıfları var. Arazide su ve güneşten etkilenmeyecek şekilde kaya diplerine, yamaçlarına veya mağaralarda muhafaza edilir. Kesinlikle toprağa gömülmez.”
HELİKOPTER VE UÇAK MOTORLARI HEDEF

Füze eğitimlerini, kampta Rusya ordusunda askerlik yapan 50 yaşlarındaki Çiya ile Toros kod adlı kişilerin verdiğini anlatan E.D. itiraflarını şöyle sürdürdü:

“Bizimle gelen 9 kişilik grupta, 1998 yılında askerliğini Gabar dağı çevresindeki birliklerden birinde yapan ‘Mahir’ kod adlı PKK’lı da var. Bu kişi mayın konusunda eğitim aldı ve askerliğini Gabar’da yaptığı için burada konuşlanan birliklerden faydalanılmak üzere çağrıldı. Füze eğitimleri broşür üzerinden anlatılıyor. Bu eğitimi alan herkese birer adet broşür verildi.

Eğitimin ilk haftasında eğitimi veren uzman tarafından patlayıcı düzeneği sökülmüş, ateşleme sistemi etkisiz hale getirilmiş boru düzeneği üzerinden teorik eğitim aldım. Bir hafta, füzenin hassasiyeti, kullanılması, muhafazası, ateşleme tertibatının sökülüp katılması anlatıldı. Eğitimin ikinci süreci ise 2 hafta sürdü ve 2 gerçek füze ile eğitim yapıldı. Gerçek füze ile füzenin hedefe kilitlenmesi ve kilitlendiğinde sinyalin görülmesi amacıyla her personele gerçek atış şartlarında eğitim verildi. Farklı tepelere gidilerek asker indirmesi yapan helikoptere, ya da havadan uçuş yapan helikoptere nasıl nişan alınacağı arazi şartlarında gösterildi. Helikopter, yada uçakların motor kısmına nişan alınması anlatıldı. Eğitim sonunda tatbikat amacıyla hazırlanan ve motoru çalıştırılan bir jeneratöre 500 metre mesafeden bir atış yapıldı ve hedef imha edildi.”

“GENELDE ÇATIŞMADAN KAÇINILIR”

Operasyonlarda örgüt militanlarının çatışmaya girmeyip sığınak ve mağaralara gizlenmeyi tercih ettiğini kaydeden E.D., daha sonra şunları kaydetti:
“Ancak Türk askerleri hazırlıklı olduğu için genelde çatışmadan kaçınılır. Örgüt, çatışmalardan az zayiyatla çıkmak için inisiyatifin elinde olmasını ister. Kandil bölgesinde KYB’li Binbaşı Mahmut örgütün yaralı ve hastalarını tedaviye götürüyor, kamyonlarla erzak ve cephane getiriyor. Ayrıca ABD ve Türk ordusu hakkında temin ettiği istihbari bilgileri PKK’ya vermektedir. Türk askerinin faaliyetlerini, peşmergede rütbeli olup örgüt ile işbirliği yapan kişiler, korucular ve kaçakçılardan aldığımız bilgilerle takip ediyoruz. Kandil’de örgütün elinde bol miktarda antitank, antipersonel mayınlar, plastik patlayıcılar ve TNT’ler var.”