BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya Amanoslar'da büyük şok! Hepsi tek tek...

Hatay'ın Amanoslar bölgesinde PKK'ya büyük darbe indirildi. PKK’nın Türkiye’ye sızma güzergâhı olan Hatay’da örgütün elebaşıları tek tek öldürüldü.

Abone ol

PKK'nın Suriye'den Güneydoğu'ya geçiş için kullandığı ve Akdeniz'e en uç çıkış noktası olması nedeniyle büyük önem taşıyan Hatay'ın Amanoslar bölgesinde PKK'ya büyük şok yaşatıldı.

Amanoslar'da son bir ayda, bölgenin sorumlusu ve HPG'nin Askeri Meclis üyesi Mazlum Palu kod adlı İskender Doğruer ile İranlı Ehed Hesenlu ve Türk terörist Özgür Tektaş'ın öldürülmesi, Osmaniye-Erzin Sorumlusu İsmail Çabuk ve yardımcısı Hasan Muhammet Memiş'in sağ olarak yakalanması örgüt yöneticilerini çılgına çevirdi.

HEZİMET, TELSİZ KAYITLARINDA

Verilen ağır kayıplar ise telsiz konuşmalarına yansıdı. "Rezzan" telsiz kodunu kullananKandil'deki özel birliğin sorumlusu teröristle, Amanoslardaki ana telsiz Toros'un başındaki teröristle diyaloğu da örgütün geldiği noktayı bir kez daha ortaya koydu. Kandil'in, Amanos sorumlusunu, "Sen ne yapıyorsun orada, ne işe yarıyorsun. Türk askeri, en becerikli ve kabiliyetli arkadaşları bir tek eylem bile yapamadan, keklik gibi avladı. Ne konuşuyorsun aptal" sözleri de o kayıtlarda yer aldı.

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST BAĞLAR'DA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır Silvan'da 3 askeri şehit eden, ilçedeki 40 günlük ağır tahribatın sorumlularından terörist Bedrettin Toğrap'ın (27), Sur ve Silvan'dan sonra gittiği Bağlar'da öldürüldüğü ortaya çıktı. Cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan teröristin kimlik tespit çalışmaları tamamlandı. Teröristin 6 yıldan beri Diyarbakır kırsalında bulunduğu ve Gri Liste'de başına 300 bin lira ödül konan Bedrettin Toğrap olduğu kesinleşti. PKK 'lı terörist, 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden de sorumlu tutuluyordu.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK 'ya yönelik devam eden operasyonların dünkü bölümünde Mardin Nusaybin'de 3 terörist, Şırnak'ta ise 4 terörist öldürüldü. 14 Mart'tan bu yana süren operasyonlarda öldürülen terörist sayısı Nusaybin'de 298, Şırnak'ta da 260 oldu.