BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın yaktığı Kürt çocuk bu hale geldi

Mersin'de güya polis merkezini hedef alan molotoflu PKK yandaşları 8 yaşındaki çocuğu diri diri yaktı. Küçük Sedat şimdi Kürtçe ağlıyor...

Abone ol

Evinin penceresinden olanları izlerken oturma odasının duvarında patlayan molotofla alevler içinde kalan küçük çocuk şimdi hastanede yoğun bakımda. Acıları yüzünden ilaçla uyutulan küçük Sedat gözlerini araladığı zamanlar Kürtçe "Ane dışe!" yani "Anne acıyor!" diye ağlıyor.

Sol kolu tamamen yanan, yüzünde ciddi yanıklar oluşan Sedat'ın Ankara'ya sevk edilmesi bekleniyor.

HER ŞEYDEN HABERSİZ

Tüm bu acılar bir yana baba Özenal karşılaştığı skandal teklifle kara kara düşünüyor. İddiaya göre devreye giren örgüt yandaşları babaya şunu salık verdi: "Sakın şikâyetçi olma... Molotoftan bahsetme. Çay döküldü de!"

Sedat daha 8 yaşında. Kürt kökenli Özünal ailesinin iki çocuğundan biri. Mersin Emniyeti'nin okul masraflarını üstlendiği Sedat'ın en büyük hayali ise doktor olmak... Geçtiğimiz pazar günü Sedat için yine eğlenceli bir hafta sonu idi. Tam da televizyon izliyordu ki dışarıdan gelen gürültüyle pencereye koştu. Gördüğü şey oturduğu muhit itibariyle yine o bildik bir manzaraydı. Yüzlerini mendille kapatmış bir grup PKK sempatizanı ellerinde taş ve sopalarla slogan atıyordu. Bazılarının elinde ise molotof kokteyli vardı. Grubun hedefi hemen oracıktaki Siteler Polis Merkezi'ydi. Polis merkezine taş ve molotof kokteyli atan grup gerisin geriye kaçmaya başladı. Bu sırada gruptaki bir gösterici elindeki molotof kokteylini tutuşturarak güya polise doğru salladı. Ama o molotof kokteyli Sedat'ın bulunduğu pencereden içeriye girdi. Oturma odasının duvarında patlayan molotof kokteylinden çıkan alevler bir anda Sedat'ı kaplayıverdi. Küçük çocuk çığlıklar içinde yanarken imdadına halası yetişti. Halıydı, örtüydü derken güçlükle söndürülen Sedat hemen hastaneye kaldırıldı.

CİDDİ YANIKLAR VAR

Mersin Devlet Hastanesi'nde yoğum bakım ünitesine alınan Sedat'ın sol kolu tamamen yanarken yüzünde ise ciddi yanıklar oluştu. İlaç verilerek uyutulan Sedat ara sıra uyandığında aynı şeyi tekrarlıyor "Ane Dşe!" Türkçesi "Anne acıyor"...

Sedat şimdilik hayati tehlikeyi atlattı gibi ama o molotof acısını daha uzun süre çekecek gibi görünüyor. Bilhassa yüzünde kalıcı bir hasar oluşmaması için Sedat'ın ambulans uçakla Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor.