BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın saldırısında ölen şoförün son telefonu

MARDİN Derik'te terör örgütü PKK'nın bombalı araçla düzenlediği saldırıda ölen tır şoförü Halil İbrahim Sevimli'nin evine ateş düştü.

Abone ol

Mardin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden tır sürücüsü Halil İbrahim Sevimli'nin (39) cenazesi memleketi Şanlıurfa'ya getirildi.

Sevimli'nin cenazesi, Mardin'deki otopsi işlemlerinin ardından karayoluyla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında gözyaşı döken Sevimli'nin yakınları terör örgütüne tepki gösterdi.

PKK'YA TEPKİ

Ağabey Sinan Sevimli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin ekmek parası için çalıştığını ancak teröristlerin buna mani olduğunu söyledi.

Terör saldırılarının sona ermesini istediklerini ifade eden Sevimli, "Kardeşimin çocukları yetim kaldı, nedir bu çektiğimiz çile." diye konuştu. 

Tır sürücüsünün oğlu Mehmet Sevimli (14) ise babasının ailesi için çalıştığını vurgulayarak, "Terör bizden babamı aldı. Babam teröristler yüzünden öldü, artık çocuklar ağlamasın." şeklinde konuştu.

ARKADAŞLARI KALMESİ İÇİN ISRAR ETMİŞ

Üç çocuk babası Halil İbrahim Sevimli'nin, bir firmanın ürünleri teslim etmek için bölgeye gittiği, işini bitirdikten sonra ise arkadaşlarının 'kal' ısrarına rağmen dönmeye karar verdiği öğrenildi. 

OLAYDAN ÖNCE EŞİNİ ARAMIŞ

Olaydan önce hamile eşini arayan Sevimli'nin, işini bitirdiğini ve iftar için Mardin'e gideceğini söylediği belirtildi.

Dün, Mardin'in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişi hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştı.