BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın korkunç Hakkari planı

Çukurca Nüfus Müdürlüğü’ndeki PKK’lı yardımıyla Hakkâri halkının hepsinin fişlendiği ortaya çıktı.

Abone ol

Kandil’e ulaştırılan bilgilerle örgütün birçok kişiyi göçe zorladığı belirlendi. Şok belgeler, biri Çukurca Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan iki zanlıda ele geçirildi.

Hakkârili vatandaşların “Devlete yakındır”, “Korucudur”, “Annesi Türk’tür” gibi ifadelerle tek tek fişlendiği anlaşıldı.

Terör örgütü PKK Hakkari'yi kurtarılmış bölgeye çevirmek için devlet dairelerine kendi adamlarını sızdırmış. Konuyla ilgili çarpıcı ayrıntılar Bugün gazetesinde yer aldı. İrfan Galip Dumlu imzalı haberde inanılmaz detaylar var.

Hain plan Çukurca'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’nce koordineli olarak yürütülen operasyonda 2 kişinin gözaltına alınmasıyla ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasında Çukurca İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun da bulunması emniyet birimlerini harekete geçirdi. Yapılan aramalarda Hakkâri halkına ait birçok bilgi ve fişleme belgelerine ulaşan ekipler soruşturmayı derinleştirdi.

GÖÇE ZORLUYORLAR

Skandal belgelerin Kandil’deki örgüt yöneticilerine ulaştırıldığı tespit edildi. Bu bilgilerle PKK’nın Hakkari’de istemediği kişilere baskı kurduğu, göçe zorladığı ve yüksek bedelle haraç topladığı ortaya çıkarıldı.

SAHTE KİMLİK

Operasyonda nüfus cüzdanı talep formları, kayıp/değiştirme belgeleri ile çok sayıda kimlik fotokopisi bulundu. 2 kilo amonyumnitrat ele geçirildi. Sanıkların PKK’lı bombacılara sahte nüfus cüzdanı çıkardıkları da belirlendi. Böylece PKK’lı teröristlerin yurda kolayca giriş yaptıkları öğrenildi.

VATANDAŞLARIN BİLGİLERİNİ TEK TEK KANDİL'E İLETMİŞLER

Emniyet birimler 28 Ocak tarihinde terör örgütünün sivil yapılanmasına yaptığı operasyonlarda Hakkâri halkına ilişkin fişleme belgeleri ele geçirdi. Hakkâri halkını isim isim kayıtlara geçen PKK ajanlarının bilgi ve belgeleri Kuzey Irak'a ve Kandil'e aktardıkları tespit edildi.

ANNESi ÇUKURCALI TÜRK’TÜR

Nüfus müdürlüğünde çalışan memurun, halkı fişleme yöntemleri ise belgelere şöyle yansıdı:

H.Ö: Meşguliyeti koruculuktur.

İ.Y: PKK ve Kürt düşmanıdır, askerle ve emniyetle ilişkisi vardır.

A.L.G: Kardeşi JİTEM, babası Emniyet için çalışıyor.

Ö.G: Diyarbakır'da ajanlık eğitimi aldı, herkes onu ajan olarak biliyor, annesi Çukurcalı Türk'tür.

K.Ş: Devlete bağlı bir adamdır, 10 yıldır korucudur, kaymakamları korur, Türkiye devleti de bu adama güvenir.

Haberin tamamı için

hakkari̇.jpg