BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş İmralı açıklaması

Erdoğan'dan İmralı sürecine dair kritik açıklamalar geldi. Başbakan, Erbil yönetimiyle de görüşme sinyali verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir kez daha tutuklu askerlerin durumuna değindi.

geçtiğimiz günlerde yaptığı "Donanmaya gönderecek komutanımız kalmadı" açıklamasında amacının yargıya müdahale olmadığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burada bizim derdimiz yargıya müdahale değil. Bizim derdimiz yargı sürecinin uzamasına yöneliktir. Bu konuda birçok grup toplantısında açıklamalarımız oldu. 3. yargı paketinde gerekeni yaptık.Tutuksuz yargılama sürecinde devletin kuruluşlarında aksama meydana gelmeyecek ve bu süreci başarıyla sürdürecektir.

İFADE VEREN DE TUTUKLANDI

3. yargı paketiyle tutuksuz yargılama mümkün hale geldi ancak yine de işler hızlı yürümüyor. Tutuklu askerler davet üzerine gelip ifade verdiler ve tutuklandılar. Tutuksuz da yargılanabilirlerdi. Yaklaşık 400 asker şu anda içeride.

ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ

Bu sürece yönelik bazı yeni adımlar planlanıyor. 4. yargı paketinde herhangi bir düzenleme düşünmüyorum ama anlayış değişmeli diye düşünüyorum. Zaten yasada gerekli düzenlemeler var.

Bu tutuksuz yargılama süreci devam edebilir. Ondan sonra hükmü verirsiniz ve gereği icra edilir. Bunla ilgili 3. yargı paketi yeterlidir diye düşünüyorum."

İMRALI SÜRECİ ERBİL'E UZANABİLİR Mİ?

Erdoğan İmralı'yla görüşme sürecinin Erbil'e uzanacağı yönündeki haberlere ilişkin de konuştu:

"Bizim bu konuda süreci yönetebilecek arkadaşlarımız var. MİT bunların başındadır. Bizim müzakere edebileceğimiz siyasi muhataplarımız da olabilir bunlar yerli de olabilir. Nitekim görüştük de görüşeceğiz de. Ben de görüştüm Bakan arkadaşlarım da görüşüyor ve görüşecek. Halkımın ve milletimin bu sürece bakışı çok çok olumlu. Yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında da bu sonuç böyle çıkıyor."