BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kadrosu böyle oluşuyor

Yeşiltaş saldırısının ardından yakalanan terörist örgüt içinde yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamayla şoke etti

Abone ol

Yeşiltaş saldırısının ardından yakalanan terörist, örgütteki Suriyelilerin yaşının 12'ye kadar düştüğünü belirtip, "Biz Türkiyelileri sevmiyorlar. Baskı yapıyorlar" dedi.

PKK'ya 2010'da katılan Harun Amed kod Umut K., Yeşiltaş Üs Bölgesi'ne yapılan saldırıda yer alanlardan biriydi. Saldırının ardından düzenlenen opresayonlar sırasında Jandarma Özel Harekât timleri tarafından yakalanan Umut K. sorgusunda, son yıllarda örgütteki Suriyeli artışına dikkat çekerek "Örgüte katılımların yüzde 70'i Suriye'den. Geri kalan yüzde 30'unu Türkiye, İran, Irak ve diğer ülkeler oluşturuyor. Suriye'den katılanların yaş ortalaması çok küçük. 12-13 yaşına kadar düşmekte."

'ÖRGÜTÜ ELE GEÇİRİYOR'

Suriyelilerin sayısının artmasının ve özellikle HPG'nin yönetiminde üst düzeylerde bulunmalarının Türkiye kökenli PKK'lıları rahatsız ettiğini ifada eden Umut K. şöyle konuştu: "Türkiye'den katılanlarla Suriye'den katılanlar düşünce olarak ters düşmekte. Suriyeliler eylem konusunda çok katı ve sürekli saldırı yapılması için baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Son 2-3 yıldır Suriyelilerin örgütü ele geçirme çabası var. Ön plana çıkıp üst düzey görevlerde rol almak istiyorlar ve kendilerini Türkiye'den gelenlere üstün görüyorlar. Türkiye'den katılanları sevmiyorlar.

Tartışma yaşandığında bize 'Biz sizlerden daha üstünüz, bizim sayımız sizden daha fazla' diyerek baskı kurmaya çalışıyorlar. Sürekli Türklerin ve Kürtlerin düşmanı olduğunu söylüyorlar. Lojistik desteği genelde Kuzey Irak'ta KDP güçleri karşılıyor. Mühimmatlar Irak'tan alınıyor. Son zamanlarda Suriye'den de büyük ölçüde destek alınıyordu."