BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK’nın kaçırdığı evlatlarını istiyorlar

İzmir’de, terör örgütü PKK’nın kaçırdığı gençlerin aileleri isyan etti. Oğlu Ahmet Tekik (20)’ten iki aydır haber alamayan ailesi, yetkilerd...

Abone ol

İzmir’de, terör örgütü PKK’nın kaçırdığı gençlerin aileleri isyan etti. Oğlu Ahmet Tekik (20)’ten iki aydır haber alamayan ailesi, yetkilerden yardım istedi.
İzmir’de terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukların aileleri hükümetten yardım bekliyor. Terör örgütü PKK’nın, bir takım vaatler vererek dağa çıkardığı gençlerin aileleri çaresiz bir şekilde çocuklarından haber bekliyor.
İzmir’in Bayraklı İlçesi Yamanlar Mahallesi’nde, terör örgütü PKK gençlik yapılanmasının illegal bir şekilde etkin olduğu bölgede oturan Tekik ailesi de çocukları dağa kaçırılanlar arasında. Baba Dursun Tekik, yaklaşık 2 aydır haber alamadıkları oğlunun hayatından şüphe ettiğini belirtti. Çocuğunun kandırıldığını anlatan baba Tekik, devlet yetkilerinden ve bu işin içinde olanlardan yardım beklediğini söyledi. Diyarbakır’da da, PKK tarafınan kaçırılan ailerin duruma isyan ederek BDP İl binası önünde eylem yapmalarından gurur duyduğunu belirten baba Tekik: “Burada diğer ailelerin olmasını beklerdim ama onlar gelmediler, üzüldüm çünkü bir yaşa kadar getirdiğimiz çocuklarımızı alıp götürüyorlar, başkalarına maşa olarak kullanıyor. O ailelerin korktuklarını düşünüyorum.”

BAŞBAKAN’A GÜVENİYORUM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım beklediklerini, kendisinin de bir baba olduğunu ve bu işi çözebileceğine inandığını belirten Tekik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Başbakanı’ma güveniyorum, onu çok seviyoruz. Bu işe bir el atmasını bekliyoruz. Bu ülke hepimizin. Biz, hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz.”

ÇOCUKLARIMIZ OYUNA GETİRİLDİ
Baba Tekik, geçen günlerde Buca Otokent mevkisinde terör örgütü PKK’nın şehirlerdeki gençlik yapılanması YDG-H’nin eylem yaparak yol kapatmasını hatırlattı. Tekik, örgütün, çocuklarının bu gibi olaylara karıştırılarak polis tarafından yakalanıp cezaevine gönderilecekleri korkusunu verdiklerini belirtti. Yamanlar’da oturduğunu belirten baba Tekik, oturdukları semtte örgütün bir binası olduğunu ve gençlere burada, kürtçe eğitimle beraber örgütün propagandası yapıldığını söyledi. Çocuklarının eylemlere çağırıldığını ve bu eylemlerde aktif olarak bulaştırıldıklarını belirten baba Tekik, sözlerine şöyle devam etti: “Devlet sizi yakalayacak, siz bu işlere karıştınız diyorlar. Bu şekilde çocukların psikolojisini bozuyorlar."

AÇIKLAMAKTAN KORKUYORLAR
Bir baba olarak çocuğuyla ilgilendiğini ancak çok fazla üstüne gitmek istemediğini söyleyen Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes çocuğuna sahip çıksın, bu gibi durumlara müsaade etmesinler. Toplum olarak karşı durmalıyız.”
Baba Tekik, mahallede kendisinin bildiği en az 25 ailenin çocuğunun daha kaçırıldığını ancak örgütten çekindikleri için açıklama yapmaktan çekindiklerini söyledi. İzmir Basmane BDP İl Binası önünde konuşan baba Tekik, diğer aileri de çağırdıklarını belirtti. İzmir’de, BDP yetkililerine çocuklarının akıbetini sorduklarını söyleyen Tekik, kendilerinden tatmin edici bir yanıt alamadıklarını, bu işi örgütün gençlik yapılanmalarının yapmış olabileceğini söylediklerini belirtti.
Son olarak, herkesten duyarlı olmasını beklediğini söyleyen baba Tekik, kendisinin de bir gazi torunu olduğunu ve çocuğuna bir an önce kavuşmayı dilediğini sözlerine ekledi.
(İHA)