BIST 10.140
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.460,22
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı askerden şok sözler

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile birlikte 12 Ağustos'ta kaçırıldıktan sonra kaçan er Aykut Çelik öyle bir ifade de bulundu ki...

Abone ol

38 gün boyunca Kandil'de değil, Diyarbakır-Muş arasında dolaştırıldıklarını söyleyen Çelik, örgütün, kırsalı evi gibi kullandığına dikkat çekiyor. Çelik, 13 askerin yanarak şehit düştüğü Diyarbakır Silvan'daki çatışma bölgesinden bile birkaç defa geçtiklerini vurguluyor. 

Terör örgütün elinden kaçan askerin anlattıkları bugün Zaman gazetesinin manşetindeydi. İfadesi alınan askerin söyledikleri teröristlerin bölgede nasıl faaliyet gösterdiklerine dair çarpıcı bilgiler içeriyor.

HERONA YAKALANMAMAK İÇİN

PKK'nın elindeki Erenoğlu ile birlikte 6 gün geçiren Çelik, kaymakam adayının hâlâ Silvan bölgesinde olduğunu düşünüyor. Ormanlık alanda yürürken iki Kobra helikopterin üzerlerinden geçtiğini, Heronlara yakalanmamak için de hareketsiz durduktan sonra yollarına devam ettiklerini anlatıyor.

CİRİT ATIYORLAR

AYKUT ÇELİK NASIL KAÇTI?
"Kaldığımız bölgede kamyon sesi duydum. Yolun yakın olduğunu anlayıp kaçmayı planladım. Tuvalet için örgüte yeni katılan 'Hamza' kod adlı teröristten izin istedim. Önce sessizce yürüyerek daha sonra koşarak bölgeden uzaklaştım. Hazro-Silvan-Kulp üçgenindeki yolda durdurduğum bir araçtan cep telefonu istedim. Önce jandarmayı, sonra da babamı aradım."

Aykut Çelik'in anlattıklarına göre, tutuldukları bölgede, adeta teröristler cirit atıyor. Çelik, "Bu bölgede kaldığımız süre zarfında her gün, gündüz ve gece devamlı olarak değişik terör örgütü mensupları, 3-4 kişilik gruplar halinde kaldığımız yere gelip gidiyorlardı." diyor.

GÜNDÜZ KARAKOLLARI İZLİYORLAR GECE İSE...

Çelik'e göre , 'Şehit Kendal' adlı kamptaki terörist grup, askerî birliğin karşısında kalıyor ve karakolları gündüzleri dürbünle gözetliyor. Gece olunca da vergi adı altında şehirde para topluyorlar. Çelik, ifadesinde, şu açıklamalara yer veriyor: "Kaldığımız yerin ilerisinde geceleri ışıkları gözüken biri solda, diğeri sağda olmak üzere iki askeri birlik bulunmakta idi. Teröristlerin gündüzleri her iki birliği dürbünle gözetlediklerini gördüm. Ayrıca 'Reber' kod adlı terörist akşamları havanın kararması ile birlikte 5-6 kişilik terör örgütü mensubunu yanına alarak gidiyordu. Sabahları Mehmet Şıh Yıldeniz, para toplayarak geri dönüyordu. Çok miktarda parayı saydıklarını gördüm. Bu paraları 4 ayrı cam kavanozun içerisine koyup ormanlık alana giderek orada bir yere sakladılar."

"AYAKLARIMIZ ZİNCİRLE BAĞLI TUTULDUK"

Aykut Çelik, bölgede saatlerce yürütülüyor. Bir buçuk saat gözleri bağlı bir şekilde katır sırtında yapılan yolculuktan sonra terör örgütünün kullandığı bir sığınağa getirilen Çelik, "Beni katırdan indirerek ayağımı zincirle bağladılar. Çukur şeklinde bir sığınağa konuldum. Sığınak içerisinde 12 Temmuz'da kaçırılan sağlık memuru Aytekin Turhan Uz'un da olduğunu öğrendim. 19 gün bu sığınakta tutuldum. Sığınağın başında 2 terörist bekliyordu." şeklinde ifadelerde bulundu.