BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın hain saldırısı kamerada

Hakkari'nin Şemdinli'nin ilçesinde bir polis, bir asker ve 2 sivilin yaşamını yitirmesine neden olan saldırının kamera kayıtları ortaya çıktı

Abone ol

11 Eylül'de meydana gelen saldırıda, Emniyet Müdürlüğünün Doğu cephesinde bulunan güvenlik kamerası, İlçe Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesini görüntülüyor. Görüntülerde okul bahçesi önünde okul ile Belediye binası arasında bulunan caddede araçlar geçiyor.

Tam bu sırada belediye binası önünde düğün de devam ederken 3-4 PKK'lı okul bahçesine sızıyor. Çevreyi kontrol eden PKK'lılar neredeyse Emniyet Müdürlüğüne kadar ilerliyor. Tam bu sırada atılan ilk roket ile nöbet kulübesinde bulunan polis memuru şehit oluyor. Ardından ortalık doz duman oluyor.

Öte yandan Günyazı Köyü Balıklı mezrası Süğütlu dere Bidinar mevkiinde dağda ateş açan PKK'lılar ile Şemdinli Taburu arasında iki ateş arasında kalan İbrahim Tekin, Ubeydullah Tekin ve Kemal Tekin'e ait 24 süt ineği telef olurken 10 tanesi de onlarca kurşun yarası ile yaralandı. Yaralanan inekler sahipleri tarafından günlerdir tedavi edilmeye çalışılıyor. Zararın 100 bin lira olduğu açılandı.