BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.434,05
HABER /  GÜNCEL

PKKlıları linçten asker kurtardı

Bingöl'den İzmir'e bomba getirip toprağa gömen PKK'lı teröristleri, linç edilmekten başçavuş kurtardı.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar kırsal kesiminde Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan S.K'nin (31) ve ona yardımcı olan iki kişi sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 1hafta önce Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, tarafından bombalı eylem yapmak için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçmek isterken yakalanan H.D isimli örgüt üyesinin verdiği ifadeler sonrası operasyona başladı.

7 AYRI SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma ekipleri Kaynaklar kırlık kesiminde 2 gün süren takip sonrası dağlık alanda PKK-KONGRA-GEL üyesi S.K yeğenine ait sahte kimlikle gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt üyesinin ifadeleri doğrultusunda 7 ayrı sığınak ele geçirildi. Gösterilen yerlerde jandarma ekipleri toprağın 1 metre altını kazarak malzemeleri buldu.

ULUS'TAKİ SALDIRIDAN ETKİLENMİŞ
Jandarma ekiplerine patlayıcıların ve malzemelerin yerine gösteren S.K'nin ilk verdiği ifadede, örgütün Ulus'da yaptığı patlamadan dolayı etkilendiğini ve ölenleri gördükten sonra itiraf etmek istediğini söylediğı öğrenildi. 4 gün boyunca sorgulanan üç kişi, "patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt üyesi olmak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.