BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  DÜNYA

G-8 zirvesinde füze krizi

G-8 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında Rus bakan Lavrov ile Rice arasında füze atışması yaşandı

Abone ol

Lavrov, Potsdam kentinde bugün düzenlenen sanayileşmiş G-8 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısından sonra meslektaşlarıyla birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında, füze savunma sistemiyle ilgili bir soruyu, ''Bu ciddi bir tehdit, çünkü silahlanmaya yol açacak. Sınırlarımızda yabancı bir füze savunma sistemi bulunması hiç de komik bir durum değil. 'Bu size karşı değil' demekle yetinmek olmaz'' şeklinde yanıtladı.


RİCE: RUSYA'YI TEHDİT ETMİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise Doğu Avrupa'da kurulacak füze sisteminin, Rusya'nın nükleer caydırıcı gücünü zayıflatmaya yönelik olmadığını belirterek, ''Doğu Avrupa'daki füze savunma sistemi, Rusya'yı tehdit etmiyor'' diye konuştu.

FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de Kosova konusunda zorla sağlanacak bir barış anlaşmasının bile, katliamlar yaşanmasından daha iyi olduğunu ifade ederek, daha önce de katliamların, devletler topluluğunun müdahelesi sonucu durdurulabildiğine dikkati çekti.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI

İngiltere Dişişleri Bakanı Margaret Beckett de Kosova konusunda daha bir süre görüşülmesi gerektiğini, bu konuda tam bir anlaşma sağlamanın zor olduğunu, ancak farklı görüşler arasında yakınlaşma sağlanabileceğini söyledi.

JAPONYA DIŞİŞLERİ BAKANI

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso ise Avrupa'da coğrafi yakınlığı nedeniyle İran'ın büyük bir tehdit olarak görüldüğünü, ancak Kuzey Kore'nin daha şimdiden nükleer denemelere başladığını, bu nedenle daha büyük bir tehdit olduğunu belirtti.