BIST 10.260
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.404,61
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı cenazesi Cizre'yi karıştırdı...

Tunceli'deki çatışmada öldürülen Çekdar Cilo kod adlı PKK'lı Servet Fidan için memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen cenaze töreni sırasında olaylar çıktı.

Abone ol

Cenazenin karşılanması ve gömülmesinden sonra ilçede başlayan olaylar Cizre'yi karıştırdı.

Tunceli'nin Şekerman ve Pağ köyleri yakınlarında 23 Ekim'de çıkan çatışmada öldürülen Çekdar Cilo kod adlı Servet Fidan'ın cenazesi ailesi tarafından Malatya'dan alınarak Şırnak'ın Cizre ilçesine getirildi. PKK'lı Servet Fidan'ın cenazesini karşılamak için İdil karayoluna çıkan ve örgüt lehine sloganlar atan kitlenin yapılan uyarılara rağmen dağılmayınca polis gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Gençler polis panzerlerine taş, havayi fişek ve molotof kokteyleri atarak ara sokaklara kaçarken, cenazenin ilçeye girişiyle birlikte yüzlerce kişi yine İdil karayolu üzerinde toplandı. Kalabalık kitle eşliğinde ilçedeki Şeyh Siraç Camiine getirilen Servet Fidan'ın cenazesi dini vecibeler yerine getirildikten sonra toprağa verildi. 

Genş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, esnaflar cenaze nedeniyle işyerlerini kapatırken, cenazenin toprağa verilmesinden sonra olaylar tekrar başladı. Cudi ve Nur mahallelerinde sokakları çop konteynırları ile kapatan göstericiler, polise taş, havayi fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Polisin panzerlerden tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık verdiği olaylar ilçenin bir çok noktasında uzun süre devam etti.