BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

O kadın bakanın akrabası çıktı

Ankara Ulus’taki Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde hastanelik olan Hasibe Özbay'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yengesi olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılan ve polisin biber gazı, tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası kanlar içinde kalan 73 yaşındaki Hasibe Özbay'ın bakan yakını olduğu ortaya çıktı.

Ankara Ulus’taki Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde hastanelik olan Hasibe Özbay, “Ahmet Davutoğlu’nun yengesiyim. Ama bana ‘Geçmiş olsun’ demedi. Aramadı bile” diye sitem etti.

AK Partili’lilerin “Marjinal”, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Holigan, terörist”, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ise “Ergenekoncular” olarak nitelendirdiği Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılanlardan biri de 73 yaşındaki Hasibe Özbay’dı. 

5 KABURGASI, SAĞ EL BİLEĞİ VE SOL KÜREK KEMİĞİ KIRILDI

Hasibe Özay, polisin biber gazı, tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası kanlar içinde kaldı. Yere düşünce ezilme tehlikesi atlattı. Hasibe Özbay’ın, Ulus’taki olaylar sırasında 5 kaburgası, sağ el bileği ve sol kürek kemiği kırıldı. Gözünde yırtık oluştu ve kafası yarıldı.

BAKANIN YAKINI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şimdi Ankara’daki bir hastanede tedavi gören 73 yaşındaki Hasibe Özbay’ın bir bakanın yakını olduğu ortaya çıktı. Hasibe Özay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dayısının eşi olduğunu söyledi. 

SİTEM ETTİ

Davutoğlu’nun yengesi olan Özbay, “Geçmiş olsuna gelmedi. Bir kez bile aramadı. Ailesiyle daha çok görüşürdük” diyerek sitemde bulundu.

NİYE TEBLİGAT GELECEK...

Tansiyon ve şeker hastası olduğunu söyleyen Özbay’a, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kendisine bir tebligat gelmesi durumunda, “Ben her yıl olduğu gibi Birinci Meclis’i ziyarete gittim. Bana niye tebligat gelsin ki. Zamları protesto etmeye gitmedim. Bundan sonra da her zaman ki ziyaretlerimi yapacağım” dedi.

BEN TERÖRİST DEĞİLİM

6 gündür hastanede tedavi altında tutulan Bakan Ahmet Davutoğlu’nun yengesi Hasibe Özbay, “Ben terörist değilim. Dört çocuk sahibiyim. Vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirdim. Bu millet için görevimi yaptım. Hiç aklıma gelmezdi Cumhuriyet’in kuruluşunu kutluyorum diye böyle şeyler yaşayacağım. Gelecek yıl da bayrağımı alıp Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağım” diye konuştu.