BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,50
ALTIN 2.393,69
HABER /  GÜNCEL

PKK mağaraları ateş altında

Diyarbakır'ın Lice İlçesine bağlı Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine yönelik terörist saldırı sonra başlatılan operasyonlar kapsamında çatışma anı askerler tarafından kaydedildi.

Abone ol

Jandarma özel harekat timleri tarafından yapılan operasyonda PKK'lılara ait sığınaklar ateş altına alınırken, etkisiz hale getirilen PKK'lıların üzerinden silah ve el bombaları çıktı.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde dün akşam meydana gelen çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilik, saat 16.00 sıralarında kalabalık PKK'lı grubun roketatar ve uzun namlulu silahlarla Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'nın güvenliğini sağlayan Narlı Tepe üs bölgesine sızma girişiminde bulunduğunu kaydetti.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Saldırı ve sızma girişimine karşın karakol komutanlığından ve üs bölgesinden tanklarla anında karşılık verildiği kaydedilerek, "Saldırı sonrası 7. Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat timleri ile 2 adet taarruz helikopteri olay yerine sevk edilerek teröristlerin bulunabilecekleri muhtemel yerler ateş altına alındı. Alınan tedbirler ile terörist grupların, üs bölgesine ve karakola yönelik eylemleri boşa çıkarılmıştır. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle temas devam ederken, teröristlerin kaçış istikametini tıkamak ve teröristleri etkisiz hale getirmek için Özel Kuvvet ve Jandarma Özel Harekat birlikleri ile teröristlerin kaçış istikametlerine yönelik operasyon başlatılmıştır. Çatışma sonrası 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda, teröristler üzerinde 1 adet kaleşnikof tüfeği, 13 kaleşnikof tüfeği şarjörü, 3 el bombası ve diğer teçhizatları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir" denildi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Öte yandan bölgede başlatılan operasyonlar kapsamında ormanlık alanlar didik didik aranırken, güvenlik kuvvetleri PKK'lılarla girilen çatışma anını kameraya aldı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.