BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.389,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı bombacıya adım adım takip!

İstanbul Zeytinburnu 'ndaki Kozlu Mezarlığı 'nda gömülü halde bulunan 15 kilo patlayıcı operasyonunda yeni bilgiler ortaya çıktı

Abone ol

Kozlu Mezarlığı'nda yapılan operasyonda tutuklanan Salih Erdal kod adlı Suriye uyruklu R.A. 'nın Kuzey Irak 'tan Türkiye 'ye giriş yaptıktan sonra adım adım takibe alındığı anlaşıldı.

İstanbul 'a gelen R.A. 'nın attığı her adım Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından saniye saniye kayda alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI
25 gün boyunca takip edilen Suriye uyruklu zanlı, bu sırada yolda gördüğü resmi polis ekibiyle tartıştı. Hedefinde bulunan Irak Konsolosluğu yakınlarında da görüntülendi. Amacı polisin peşinde olup olmadığını, kendisinden bilgilerinin olup olmadığını ölçmekti. Ancak zanlının şüphe duymaması için her türlü önlemi alan polis, o anda da R.A. 'yı kayda aldı.

OTOMOBİL KİRALADI
Bombacı R.A., operasyon ekiplerinin bağlı olduğu birimin bulunduğu İstanbul Vatan Caddesi 'ndeki Emniyet Müdürlüğü 'ne de gitti. Burada da kendisine müdahale edilmedi. İçeri girdiği Vatan Emniyet Müdürlüğü 'nde oturma izni için başvurduğu öğrenilen R.A., otomobil kiralamak için anlaşma yapıp 15 kilo patlayıcının gömülü olduğu Kozlu Mezarlığı 'na gidince operasyon için düğmeye basıldı.

MAHKEMEDE TUTUKLANDI
Üç ilde eşzamanlı yapılan operasyonda, R.A. 'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.A. dahil 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bombacı R.A. 'nın, fen edebiyat fakültesi öğrencisiyken okulunu bırakıp Kuzey Irak 'a giderek bomba eğitimi aldığı öğrenildi. Zanlının, emniyette susma hakkını kullandığı belirtildi.