BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Kürt gençlerine askerlik yasağı!

PKK'dan hem askerlik yaşındaki gençler hem eğitim gören çocuklar için tehlikeli çağrılar var

Abone ol

Artan terör saldırılarına imza atan PKK'dan, gerilimi tırmandıracak yeni bir adım daha geldi.

Kürt gençlerine asker ve polis olmayı yasaklayan PKK 'askere gitmeyin, dağa çıkın' çağrısı yaptı.

Ailelere de 'çocuklarınızı YİBO'lara göndermeyin' diyen PKK örgüte yönelik tutuklamalara da tutuklama ile karşılık verileceği tehdidinde bulundu.

PKK'nın etkin isimlerinden Duran Kalkan'ın sözleri PKK'ya yakınlığı ile bilinen internet sitesinde yayınlandı. Kamuoyunda YİBO olarak bilinen Yatılı ilköğretim okullarını "fuhuş yuvası" olarak nitelendiren Kalkan, "Küçücük kızları, 13-14 yaşında kızları "okutuyoruz" adı altında o yatılı bölge okullarına, şuraya buraya alıyorlar ve hepsini alçakça bir biçimde o polislerin, askerlerin tatmininde kullanmaya çalışıyorlar. Kürt ailelerinin, analarının, babalarının haberi olsun. Herkes o okullardan kız-erkek tüm çocuklarını çeksin" dedi.

BİZİ TUTUKLAMAYA ÇALIŞANLARI TUTUKLAYACAĞIZ

Kalkan son dönem artan kaçırma eylemlerinin de devam edeceği sinyali verdi. Kalkan, "Bizi imha etmeye çalışanlara karşı savaşacağız. Bizi tutuklamaya çalışanlara karşı biz de onları tutuklayacağız. Bizi etkisiz kılmaya çalışanlara karşı biz de onları etkisiz kılacağız. Kendi demokratik toplum sistemimizi, hukukumuzu, örgütlülüğümüzü geliştiriyoruz. Devlet hukuku demokratik toplum hukukunu kabul ettiği kadar biz de devletin hukukunu kabul edeceğiz" dedi.

KÜRT GENÇLERİN ASKER POLİS OLMASINA YASAK!

Kalkan Kürt gençlerinin askere gitmemesini istedi ve şunları söyledi:

"Kendi öz savunmamızı geliştireceğiz. Artık gençlerin polis, asker olması suçtur, yasaktır. Bir çözüm olmadıkça Türk ordusunda askere gitmek demek, bu faşist imha savaşına alet olmak demektir. Hiç kimse, hiç bir Kürt genci askere gitmemelidir. Mümkünse gerillaya katılmalı, şehirlerde özsavunma örgütlülüğüne katılmalıdırlar."