BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan hain saldırı: 4 şehit!

Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarda 4 güvenlik görevlisi şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Asker teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Abone ol

Türkiye bir kez daha şehitlerine ağladı! Dün gece Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da PKK'nın düzenlediği saldırılarda 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. Lice'deki saldırıda 1 üsteğmen ve 1 uzman çavuş, Elazığ'da bir kurucu Viranşehir'de ise bir uzman çavuş çıkan çatışmalarda şehit düştü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi’nde askeri üs bölgesine saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Diyarbakır’ın Lice ile Bingöl’ün Genç ilçeleri arasında bulunan Abalı JandarmaKarakolu’nun güvenliğini sağlamak amacıyla yapımı süren Kıllıhane Tepe Üs Bölgesi’ne  bu akşam saat 17.30 sıralarında PKK’lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Üs bölgesi inşasında çalışanları korumakla görevli komando timi, teröristlere anında karşılık verince çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 üsteğmen şehit olurken, yaralanan bir uzman çavuşun da hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 2’ye yükseldi. Saldırıda 3 asker yaralandı.

KOBRA HELİKOPTERLER VURDU

Yaralı askerler ambulanslarla Diyarbakır’a getirilirken, bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Kobra helikopterlerin teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldığı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ELAZIĞ'DA 1 KORUCUBAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda korucubaşı yaşamını yitirdi, korucu olan kardeşi ise yaralandı.

Maden İlçesi Koçkonağı Köyü Dut Mezrası'nda akşam saatlerinde, korucubaşı ve yanındaki kardeşi, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, henüz ismi öğrenilemeyen korucubaşı yaşamını yitirdi, kardeşi ise yaralandı.

Yaralı korucu kaldırıldığı hastanede tedaviye alınırken, olayın ardından mezrayajandarma ekipleri sevk edildi. Soruşturma başlatan jandarma ekipleri, olayın terör saldırısı olup almadığını araştırıyor.

VİRANŞEHİR'DE KARAKOLA SALDIRI

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karakola düzenlediği saldırıda yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Alınan ilk bilgiye göre, bir grup PKK'lı terörist tarafından Viranşehir - Mardin karayolunun 20. kilometresinde bulunan Karakuzu Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada yaralanan asker Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı; ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.