BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan çılgın talimat

Son dönemde ağır kayıplar veren PKK, teröristlerini ölüme yolluyor. Arınç, PKK'nın ruh halini anlattı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın eyleme gönderilen teröristlere ‘dönmeyeceksiniz, öleceksiniz’ talimatı verdiğini açıkladı.

Milliyet Buluşmaları'nın Bursa ayağına konuk olan Arınç'ın sözlerini gazetenin Ankara Temsilcisi Fikret Bila, taşıdı. Terör olaylarının damgasını vurduğu sohbette Arınç PKK'nın çılgınlık noktasını anlattı:

ÇILGINLIK NOKTASI
"Başbakan Yardımcısı Arınç, Milliyet yazarlarının terör eylemlerindeki tırmanışta Suriye’nin rolü olup olmadığına ilişkin sorusunu yanıtlarken, şu değerlendirmeyi yaptı:

“PKK’nın eylemleri çılgınlık noktasında. Bizim aldığımız bilgilere göre, özellikle Suriye’de yaşanan son olaylardan sonra bu durumu fırsat bilen, PYD’nin de desteklemediği bir grup, taşkınlık yapmaya çalıştı. Türkiye’de de birkaç alanda hakimiyet kurmaya çalıştılar. PKK, özellikle kamu dairelerine kendi bayraklarını çekmeye çalıştı. Böylece uluslararası alana taşımak istediler. Eyleme gönderilen teröristlere ‘dönmeyeceksiniz, öleceksiniz’ talimatı verilmiş. Dönseler orada PKK tarafından öldürülecekler. Bu kadar acımasızlar. İran, Suriye’de yaşanan olaylara bizden farklı bakıyor. Suriye’deki hükümeti açıktan destekleyen bir İran var. Keza Irak’ta bir Maliki var. Türkiye ise, halka yöneltilmiş bir katliam olduğu için karşı çıkıyor. Yoksa Suriye ile iyi giden ilişkilerimizi bozmak için bir neden yoktu. Ama ortada bir katliam var. Bu koşullarda Türkiye, ‘sen böyle yaparsan biz de böyle yaparız’ diyor, olabilirler. Halkına karşı katliam yapılırken Suriye rejiminin ömrünü uzatmaya çalışmak yanlıştır.”