BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.516,22
HABER /  GÜNCEL

PKK'da büyük çözülme başladı!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda örgütün ciddi derecede kayıplar verdiğini belirterek, "Bir çözülme başladı" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda örgütün ciddi derecede kayıplar verdiğini belirterek, "Bir çözülme başladı" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat, İhsan Şener ve İl Başkanı Hüseyin Akyol ile birlikte uydudan yayın yapan yerel televizyon kanallarının canlı ortak yayınına katıldı. Bakan Şahin, Türkiye'nin son 30 yıldır sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Ne yapmak istediği tam da belli olmayan, hele bugün hiç belli olmayan, istismar konuları tamamen elinden alınmış, gerekçeleri tamamen yok edilmiş, bir bölücü terör örgütü, Türkiye'ye karşı bölme çabalarını sürdürüyor. Buna karşı da devletin her zaman olduğu gibi, hem istihbarat bağlamında, hem de mücadele, operasyon bağlamında tedbirleri devam ediyor, eder, edecektir. Hiçbir örgüt, hiçbir bölücü terör örgütü, yıkıcı örgüt bu devleti yok etmeye, bu vatan toprağını bölmeye, bu milletin birliğine zarar vermeye güç yetiremez."

ÇÖZÜLME BAŞLADI

Terörle mücadelede milletin bir beklentiye geçtiğini belirten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, buna yönelik olarak çok ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu çalışmaların bir bölümünün kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Hepsinin bilinmesine gerek yoktur. Özellikle önlenen olaylar, istihbarata bağlı olarak hiç gerçekleşmeyen, benim tabirimle olmayan olaylar çok yüksektir. Bu noktada güvenlik güçlerimiz, jandarmamızın, kara kuvvetleri unsurlarımızın, polisimizin fevkalade başarılı çalışmaları olmuştur. Ama gerçekleşen hain saldırıları biliyoruz, yaşadık, yaşıyoruz. Bunlara karşılık veya bunlara karşılık olmadan da gerçekleştirilen operasyonlar bağlamında terör örgütünün kaybı ciddi derecededir. Hem ülke sınırları içinde, hemde ülke sınırları dışında. Bir çözülme başladı."