BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

PKK terörü gerçekten bitti mi?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  MHP Kocaeli Lütfü Türkkan 7-19 HAZİRAN 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen terör eylemleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Türkkan'ın gereçkesi ve soruları şöyle:

Hükümet, Terör Örgütü PKK ile sözde çözüm sürecini başlatmış, terör örgütü üyelerinin geri çekilme sürecinin başladığı söylenmiş, kamuoyuna “Terör bitti.” Telkininde bulunulmuştur. Ancak özellikle 7-19 Haziran 2013 tarihleri arasında terör örgütü tarafından birtakım eylemler gerçekleştirilmiş, meydana gelen bu olaylar Genelkurmay Başkanlığı tarafından da duyurulmamıştır.

7 Haziran Cuma günü Diyarbakır-Lice Budak Köyü’nde PKK militanları köyü toplayıp propaganda yaptıktan sonra 3 kişiyi kaçırdı.

14 Haziran Cuma günü Bingöl-Yayladere Yavuztaş Köyü’nde PKK’lı teröristler şantiye bastı. İş makineleri yakıldı. Teröristler iki işçiyi de kaçırdı.

16 Haziran Pazar günü PKK’lı teröristler Şırnak merkeze bağlı Milli Köyü’nü bastı. İki iş makinesini yakıp terör örgütünün propagandasını yaptı.

17 Haziran Pazartesi günü Van-Özalp Savatlı Köyü PKK’lı teröristler tarafından basıldı. Muhtarın 30 bin lirası gasp edildi.

17 Haziran Pazartesi günü PKK’lı teröristler Yüksekova-Kamışlı köyünde yol kesip, otomobili ile seyahat eden bir vatandaşı kaçırdı.

18 Haziran Salı günü Diyarbakır-Lice Kutlu Köyü’ne gelen PKK’lı teröristler, muhtarın aracını gasp edip kadınların ziynet eşyalarını topladı.

19 Haziran Çarşamba günü Muş’ta çeşitli eylemlere katıldığı gerekçesiyle yakalanan 2 PKK’lı terörist mahkemede serbest bırakıldı.

Bu nedenle;

1)7-19 Haziran 2013 tarihleri arasında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu olaylar neden Genelkurmay Başkanlığı tarafından duyurulmamış, kamuoyundan gizlenmiştir?

2)Sözde çözüm sürecinin başlamasıyla Hükümet tarafından kamuoyuna “Terör bitti” telkininde bulunulmasına rağmen gerçekleşen bu olaylar terörün bittiği anlamına mı gelmektedir, bu olaylar terör eylemi değilse nedir?

3)7-19 Haziran 2013 tarihleri arasında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu olaylar terör örgütü tarafından verilen sözü dikkate alan Hükümet’in güvenlik zaafiyeti nedeniyle mi meydana gelmiştir?

4)Hükümet sözde çözüm sürecini devam ettirirken PKK terör örgütü tarafından bundan sonra hiçbir terör olayının gerçekleşmeyeceği konusunda kimden teminat almıştır, buna rağmen gerçekleşmesi muhtemel terör olayları için tedbir ve önlemler alınmış mıdır, alındıysa bunlar nelerdir?